Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:09 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 18:54

Δοκίμι Αγρινίου: Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου για το Φιλελληνισμό με τη συμμετοχή Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Ο Φιλελληνισμός των χρόνων της Επανάστασης, του χθες και του σήμερα” πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου,  στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος που συμμετέχει το σχολείο και εκπονούν άλλα πέντε Δημοτικά από την Αθήνα, την Άρτα και τη Λέσβο σχετικά με το ζήτημα του Φιλελληνισμού.

Στην εκδήλωση που συνέπεσε με την ημερομηνία – σταθμό της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, συμμετείχε το Τμήματο Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στεκόμαστε με δέος στην ομιλία εισήγηση -σε άψογα ελληνικά- του σύγχρονου φιλέλληνα, καθηγητή νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, Przemek Kordos με θέμα «Ο πολωνικός φιλελληνισμός στην περίοδο της επανάστασης του ’21 αλλά και του σήμερα».

εκδήλωση φιλελληνισμός Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

Επίσης εισηγήσεις για το θέμα ανέπτυξαν:

Ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας και υπεύθυνος για τη Σχολική μας μονάδα κ. Δημήτρης Σακούλης με θέμα «Το φιλελληνικό κίνημα στα χρόνια της επανάστασης του ’21. Η περίπτωση του Ι.Ι. Μάγερ και η εφημερίδα Ελληνικά Χρονικά».

εκδήλωση φιλελληνισμός Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

Η συντονίστρια εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Αγγελική Χρονοπούλου του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής με θέμα «Ο ρόλος και η σημασία του Φιλελληνισμού στη διάρκεια της επανάστασης του 1821».

Το Σχολείο του Δοκιμίου  παρουσίασε τα μνημεία των φιλελλήνων, την αρχιτεκτονική του χώρου στον Κήπο των Ηρώων και την Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου.

εκδήλωση φιλελληνισμός Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

Στο περιθώριο της ημερίδας ακούστηκαν τραγούδια των μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με αναφορά στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήματα και απορίες των μαθητών μαθητριών.

Από το Δημοτικό Σχολείου Δοκιμίου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Κολοβός, Αγγελική Σκαρναβή και Σπυρίδων Κατσακιώρης. Η κ. Νεκταρία Στούκα από την Άρτα, και η κ. Ελένη Ταγκάλου από το 8ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου Αττικής, η κ. Μαρία Τζουρά από το 2ο Δημοτικό  Μυτιλήνης και ο κ. Ευστάθιος Κακαριάρης από το Δημοτικό Σχολείο Πέτα Άρτης.

Ξεχώρισαν οι παρουσίες των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΞΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ.κ. Θεοφάνη Βαλμά και Παναγιώτη Μποκώρου και του υπεύθυνου σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Θοδωρή Τσιλίκα.

εκδήλωση φιλελληνισμός Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

εκδήλωση φιλελληνισμός Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

εκδήλωση φιλελληνισμός Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

Εκπληκτική η παρουσία των μαθητών και μαθητριών που παρακολούθησαν με προσοχή και έδωσαν με τις αυθόρμητες εκδηλώσεις τους και τον νεανικό παλμό τους έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Σχολείου  κ.Βασίλης  Κόκκοτος  απένειμε αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

εκδήλωση φιλελληνισμός Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συλλογής επιστημονικών βιβλίων με αναφορά στη νεοελληνική λογοτεχνία, στον ελληνικό πολιτισμό, στην ελληνική ιστορία και στην Ορθοδοξία με σκοπό την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 599 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.