Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:10 πμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 20:10

Παναιτωλικός: Ο προβληματισμός, οι αναθεωρήσεις και ο Ανέστης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις προβληματικές εμφανίσεις στα playout συνέχισε ο Παναιτωλικός, που πίκρανε και πάλι τον κόσμο του το Σάββατο, χάνοντας από τον Ατρόμητο με 2-3. Η τρίτη σερί ήττα «εξανάγκασε» σε σκληρές δηλώσεις τον κόουτς Αναστασίου και τον πρόεδρο Μπελεβώνη, αλλά και επαναξιολόγηση του ρόστερ για την επόμενη σεζόν.

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν έξαλλος με την αγωνιστική νοοτροπία των παικτών, διαμηνύοντας πως «όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει και να σεβαστεί τον κόσμο δεν έχει θέση στον Παναιτωλικό». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις του Μάκη Μπελεβώνη.

Η ενδεκάδα που επιλέχθηκε πάντως, αλλά και οι παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή , μόνο από… «φευγάτους» ποδοσφαιριστές δεν απαρτιζόταν. Με εξαίρεση τους Βργκοτς, Μπαρμπόσα, Λούι, που δε φαίνεται να έχουν μέλλον στην ομάδα, πολλοί εκ των υπολοίπων δεκατριών (Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνες, Φλόρες, Μάρτενσον, Ντίας, Ντουάρτε, Νταγκό, Βέργος, Βαρόνε, Καρέλης, Μόρσεϊ, Μεντόζα) φαντάζει αρκετά πιθανό να βρίσκονται και του χρόνου στο Αγρίνιο.

Για τους Βέργο, Μεντόζα, Καρέλη, Αντούνες γίνονται προσπάθειες και συζητήσεις ανανέωσης. Οι Νταγκό, Φλόρες, Κορνέλιους, Ντουάρτε είναι ποδοσφαιριστές με μεταπωλητική αξία, οπότε μόνο αν έρθει κάποια πρόταση θα αποχωρήσουν. Οι Ανέστης, Ντίας, Μάρτενσον, Μόρσεϊ, Βαρόνε φαίνεται πως θα αποτελέσουν σημαντικά «γρανάζια» για την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Τα προαναφερθέντα απορρέουν από την κοινή λογική και τα πεπραγμένα της ομάδας συνολικά φέτος. Οπότε έχει ενδιαφέρον να αποδειχθεί εάν η φράση «οι πάντες κρίνονται» θα μεταφραστεί σε αναπροσαρμογή δεδομένων και αποχωρήσεις-εκπλήξεις.

Για τις κακές εμφανίσεις στα play-out, πάντως, οι ευθύνες βαραίνουν και τον κόουτς Αναστασίου. Εκείνος ήταν που άλλαξε την νοοτροπία στον φετινό Παναιτωλικό, δημιουργώντας μια ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι που, αυτήν την στιγμή, πρέπει να δημιουργήσει στους ποδοσφαιριστές του το κίνητρο και να… συμμαζέψει την χαλαρότητα που επιδεικνύεται.

Και δυο λόγια για τον Ανέστη. Ο έμπειρος γκολκίπερ ερχόμενος στο Αγρίνιο κέρδισε τους πάντες με τις εμφανίσεις του και την εξαιρετική απόδοση. Clean sheets, σταθερότητα στις εξόδους και στο παιχνίδι με τα πόδια, μεγάλες αποκρούσεις σε τετ-α-τετ και πέναλτι.

Κόντρα στον Ατρόμητο ήταν κακός, φέροντας μεγάλη ευθύνη ειδικά στο τρίτο γκολ του Κουλούρη. Με μια ή δυο κακές εμφανίσεις, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαξιωθεί. Ο Παναιτωλικός έχει βρει στο πρόσωπο του έναν χαρισματικό τερματοφύλακα με παραστάσεις, που μπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα σε κάθε ομάδα της Superleague. Στήριξη στον Ανέστη, λοιπόν, και όχι γκρίνια με την πρώτη στραβή. Μαζί με τον Μελίσσα, άλλωστε, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο τερματοφυλάκων για τα επόμενα χρόνια.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 493 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.