Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:42 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 22:16

Liberty Guide Dogs: Και το όνομα αυτής…April, η μικρή τετράποδη που αναλαμβάνει ένα μοναδικό και σπάνιο καθήκον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο μέλος της Liberty Guide Dogs είναι έτοιμο να εκπαιδευτεί και να γίνει ο πιο πιστός σκύλος οδηγός

Ένα ακόμα μέλος έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια της Liberty Guide Dogs, για να αλλάξει ριζικά την ζωή κάποιου ανθρώπου με προβλήματα όρασης. Με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το Κολλέγιο Αθηνών– συγκεκριμένα από τους μαθητές του προγράμματος IB-η μη κερδοσκοπική ομάδα του Γιάννη Κονδράρου απέκτησε την λιλιπούτια και παιχνιδιάρα April, ώστε να ξεκινήσει την εκπαίδευση της για να γίνει μια πιστή συνοδοιπόρος και ένας υπεύθυνος σκύλος- οδηγός.

Όπως όλα τα σκυλάκια οδηγοί, έτσι και η April θα πρέπει να περάσει πρώτα από το αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, δουλεύοντας σε απαιτητικές καταστάσεις αρχικά μόνη της με τους εκπαιδευτές της και αργότερα μαζί με τον κατάλληλο χειριστή- ιδιοκτήτη της. Η τετράποδη φίλη μας, είναι έτοιμη να ξεκινήσει το μαγικό της ταξίδι, αποκτώντας νέα ερεθίσματα, νέες εμπειρίες με εξελιγμένες μεθόδους εκπαίδευσης βασισμένες στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, με σκοπό να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή κάποιου ανθρώπου με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ APRIL

Ο σκύλος – οδηγός και ο πιθανός ιδιοκτήτης περνούν 30-45 μέρες δουλεύοντας με έναν εκπαιδευτή που τους υποστηρίζει και τους βοηθά να χτίσουν και να διατηρήσουν νέες συνήθειες με καθημερινή εξάσκηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός που ενδυναμώνει τη σχέση και την αυτονομία – ανεξαρτησία τους.

Η εκπαίδευση των σκύλων οδηγών απαιτεί χρόνο και υπομονή, καθώς τα σκυλάκια περνούν από πολλά στάδια για να μπορέσουν πέρα από τις εντολές να αποκτήσουν και αυτοπεποίθηση, ενσυναίσθηση αλλά και χαρά για το έργο που καλούνται να αναλάβουν αργότερα. Οι εκπαιδευτές, οι εθελοντές και οι φίλοι της Liberty Guide Dogs προσφέρουν με όλους τους τρόπους την αγάπη και την φροντίδα τους, επενδύοντας στην σωστή εκπαίδευση και τις κορυφαίες μεθόδους του κλάδου, ανοίγοντας τους νέους δρόμους.

Πώς να βοηθήσεις κι εσύ το έργο της Liberty Guide Dogs

Η εκπαίδευση ενός σκύλου οδηγού διαρκεί περίπου 2 χρόνια και χρειάζονται περισσότερα από 30.000€ αλλά και βοήθεια από ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά για τους τετράποδους φίλους, ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν, να εκπαιδευτούν και να γίνουν από μικρά κουτάβια, υπεύθυνοι και αφοσιωμένοι σκύλοι οδηγοί!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να υποστηρίξετε την ομάδα της Liberty Guide Dogs. Κάθε μικρή ή μεγάλη δωρεά, κάθε παιχνίδι και τροφή για σκύλους, κάθε εθελοντική δράση, είναι πολύτιμη για τα κουταβάκια της Liberty Guide Dogs. Μέσα από διάφορους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε κι εσείς έμπρακτα στην προσπάθεια για μια κοινωνία πιο συμπεριληπτική και ίσες ευκαιρίες για όλους. Όταν θα φτάσει η στιγμή να αποκτήσει κάποιος έναν σκύλο οδηγό, το κόστος θα είναι μηδενικό, καθώς ο εκάστοτε σκύλος παραχωρείται δωρεάν στον χειριστή του, το ίδιο και όλες οι εκπαιδεύσεις.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 429 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.