Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:49 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 18:38

Εορτές Εξόδου 2022 στην Ι.Π. Μεσολογγίου: Ονειρεμένη η χτεσινή βραδιά με τους «ΤΑΚΙΜ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στιγμές ανάτασης έζησαν εκατοντάδες παραβρισκόμενοι χτες που απόλαυσαν τους «ΤΑΚΙΜ» σε μουσική βραδιά έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Η παράσταση μουσικής και λόγου ετοιμάστηκε ειδικά από το γνωστό έθνικ συγκρότημα για την επέτειο της Εξόδου και κυριολεκτικά απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις και θερμό χειροκρότημα. Οι οκτώ μουσικοί και η αφηγήτρια - ηθοποιός έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό. Μια μουσική παράσταση καθόλου βαρετή, με ποιότητα και γνωστά παραδοσιακά τραγούδια που παρουσιάστηκαν με πιο σύγχρονη ματιά.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κώστας Λύρος δεν μπόρεσε να μην καταθέσει την ευχαρίστησή του για την δυνατότητα να βρισκόμαστε έξω από την μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος όπου έχουν λάβει χώρα τόσες και τόσες στιγμές πίστης και ιστορίας του τόπου μας.

«Το αξιόλογο συγκρότημα ΤΑΚΙΜ τους οποίους και ευχαριστούμε θα μας παρουσιάσει ακούσματα της παραδοσιακής μουσικής μας. Για μας τους Έλληνες η παραδοσιακή μουσική δεν ήταν μόνο συνοδεία χαράς, δεν συνόδευε και δεν συνοδεύει μόνο ευχάριστες στιγμές. Αλλά ήταν και είναι επένδυση ζωής σε όλα τις εκφάνσεις της, στον πόνο, στη λύπη, ακόμη και στο θάνατο.

Εμείς σήμερα δια της μουσικής θα προσπαθήσουμε ταξιδέψουμε και να βρεθούμε πιο κοντά στις ρίζες μας και την καταγωγή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λύρος.

Η εκδήλωση ήταν μια συμπαραγωγή του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Πνευματικού του Κέντρου.

Όσο περνούν οι ημέρες το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στις φετινές Γιορτές Εξόδου αυξάνεται και το Μεσολόγγι αναβιώνει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος του καλώντας όλους να παραβρεθούν και να γίνουν συμμέτοχοι.

Διαβάστηκε 487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.