Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 18:17

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό ITF: Αν. Βαλασιάδης: «Η υπεροχή μας αναγνωρίστηκε από όλους. Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται από τα σωματεία της ΑΟΤΕ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAEKWON-DO ITF

Αν. Βαλασιάδης: «Η υπεροχή μας αναγνωρίστηκε από όλους. Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται από τα σωματεία της ΑΟΤΕ»

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΑΟΤΕ μίλησε

για την κατάκτηση της κορυφής, στο Ευρωπαϊκό ταεκβοντό ITF

«Η εμφάνισή μας στην Κροατία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Η επικράτηση της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό ITF ήταν και άνετη και εντυπωσιακή. Τα 52 χρυσά μετάλλια που κατέκτησε η Ελληνική Εθνική αποστολή έναντι των 21 της δεύτερης Τσεχίας δείχνουν ξεκάθαρα την σπουδαία εμφάνισή μας στην διοργάνωση.

Οι αθλητές και αθλήτριές μας έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις και διακρίθηκαν σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχαν. Και στη μάχη και στην σκιαμαχία και στις ειδικές τεχνικές και στις δοκιμές  δύναμης και στις αυτοάμυνες, σε ατομικό και  ομαδικό επίπεδο.

Η υπέροχή μας αναγνωρίστηκε από όλες τις χώρες και η εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων το επιβεβαίωσε».

Φανερά χαρούμενος και ευχαριστημένος από την εμφάνιση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό ITF στην Κροατία, ο Αναστάσιος Βαλασιάδης, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Αθλητικής Ομοσπονδίας Taekwon-Do Ελλάδος (Α.Ο.Τ.Ε.), συνέχισε μιλώντας για το υψηλό επίπεδο των πρωταθλητών μας:  

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά από τα σωματεία μας και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Η δίψα των νέων προπονητών για διάκριση και η κατάρτιση τους, συμβάλλει καθοριστικά τα τελευταία χρόνια στην συνεχή βελτίωσή τους και την τεράστια επιτυχία που είχαμε στο Ευρωπαϊκό».

Ο Αναστάσιος Βαλασιάδης αναφέρθηκε και πιο συγκεκριμμένα σε αθλητές και αθλήτριές μας που πρωταγωνίστησαν στην Κροατία:

«Είχαμε πολλές σημαντικές διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό. Διακρίσεις σε όλα τα ατομικα και ομαδικά με πολλούς αθλητές-τριες πού διακρίθηκαν σε περισσότερα από ένα αγωνίσματα.

Όμως θα ήθελα ν’ ανααφερθώ ιδιαίτερα σε δύο αθλητές μας. Στη νεάνιδα Στεφάνια Βέτσικα που κατέκτησε  χρυσό  μετάλλιο σε δύο ατομικά αγωνίσματα (μάχης και σκιαμαχίας) με αποτέλεσμα να πάρει τον τίτλο της ΜVP ως καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια των αγώνων. Το  ίδιο ακριβώς έκανε και ο αθλητής Τριαντάφυλλος Καρβούνης, με τα ίδια ατομικά αγωνίσματα στην κατηγορία ανδρών».

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Α.Ο.Τ.Ε. κατέληξε:

«Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν να έρθει η μεγάλη φετινή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η κατάκτηση της κορυφής, Συγχαρητήρια σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων και τους προπονητές  τους, στους ομοσπονδιακούς προπονητές, στον φυσικοθεραπευτή, τον διαιτολόγο, στους διαιτητές που συμμετείχαν και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Όλοι τους βοήθησαν σημαντικά».

  • Θυμίζουμε ότι η εντυπωσιακή Εθνική μας ομάδα ταεκβοντό ITF, επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές της 52 χρυσά μετάλλια και την 1η θέση στην Ευρώπη. Οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες έκαναν καταπληκτικές εμφανίσεις στο Πόρεκ της Κροατίας και ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων, στο οποίο συμμετείχαν 27 χώρες.
  • Η τελική κατάταξη μεταλλίων (27 χώρες): 1. Ελλάδα 138 συνολικά μετάλλια (52 χρυσά, 42 αργυρά, 44 χάλκινα), 2. Τσεχία 72 (19-23-30), 3. Βουλγαρία 63 (15-18-30), 4. Σλοβενία 18 (5-3-10), 5. Ουκρανία 9 (4-1-4), 6. Αγγλία 25 (3-7-15), 7. Εσθονία 19 (2-6-11) 8. Λετονία 4 (2-0-2).
Διαβάστηκε 428 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.