Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  1:26 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 10:00

Ε.Ο.ΕΔ: Εκπαίδευση αντιμετώπισης καταστροφών με 25 διασώστες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.ΕΔ. πραγματοποίησε με 25 διασώστες εκπαίδευση αντιμετώπισης καταστροφών.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε στόχο τη διερεύνηση της ετοιμότητας  σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση κρίσεων εξαιτίας φαινομένων φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές).

Κεντρικοί στόχοι της εκπαίδευσης είναι να αναδείξουν το μέγεθος που μπορούν να επηρεάσουν τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, την ετοιμότητα των διασωστών να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά χρησιμοποιώντας οργανωμένα σχέδια και τεχνικές, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, και τέλος την συμμετοχή  όλων των εμπλεκόμενων.

Τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης έδειξαν την υψηλή ετοιμότητα των διασωστών σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών και την αναγκαιότητα της συνεχής διεξαγωγής ασκήσεων ετοιμότητας για περισσότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 452 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News