Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:58 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 18:41

Ευρωπαϊκό ταεκβοντό ITF: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με 6 χρυσά στα 7 ομαδικά μάχης!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAEKWON-DO ITF

Ευρωπαϊκό ταεκβοντό ITF: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε

την ανωτερότητά της με 6 χρυσά στα 7 ομαδικά μάχης!

Η Εθνική «έκλεισε» εντυπωσιακά όπως και ξεκίνησε την διοργάνωση

Ανεπανάληπτες στιγμές και την αποθέωση γνώρισε στην Κροατία η Εθνική μας ομάδα ταεκβοντό ITF. Οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και την πέμπτη -και τελευταία- αγωνιστική ημέρα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων. Μια διοργάνωση που φιλοξενήθηκε με επιτυχία στο Πόρεκ της Κροατίας και στην οποία συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 27 χώρες. 

Οι πρωταθλητές μας επιβεβαίωσαν για μια ακόμα χρονιά τα πολύ υψηλό επίπεδο τους και την πολύ καλή και συστηματική δουλειά που γίνεται στη χώρας μας, από τα σωματεία της Αθλητικής Ομοσπονδίας Taekwon-Do Ελλάδος. Aνωτερότητa που επιβεβαιώθηκε όχι μόνο από την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη μεταλλίαων –με τεράστια διαφορά- αλλά ακόμα περισσσότερο από τα 6 χρυσά μετάλλια στα τελικά ομαδικά αγωνίσματα μάχης της τελευταίας ημέρας.  

Οι Εθνικές μας ομάδες έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις και κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στα ομαδικά μάχης στις 6 από τις 7 κατηγορίες. Στα αγωνισματα που μετέχουν οι κορυφαίοι 5 αθλητές-τριες κάθε χώρας, η Ελλάδα ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στους Άνδρες, στις Γυναίκες, στους Εφήβους 16-17 ετών, στις Νεάνιδες 16-17, στους Εφήβους 14-15 και στις Νεάνιδες 14-15 ετών, χάνοντάς την πρωτειά μόνο στους Βετεράνους.   

Η εμφάνιση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρ’ ότι όλοι γνωρίζουν το πολύ καλό επίπεδό της. Η Εθνική μας που ήταν δεύτερη στις δύο τελευταίες διοργανώσεις –εκμεταλλεύτηκε και την απουσία της Ρωσίας- τερμάτισε στην πρώτη θέση σαρώνοντας τα μετάλλια κατακτώντας 140 συνολικά έναντι 74 της Τσεχίας, 64 της Βουλγαρίας και 27 της Αγγλίας. Όσο για τα χρυσά, εκεί η διαφορά ήταν ακόμα πιο μεγάλη… Ελλάδα 52 χρυσά, Τσεχία 21, Βουλγαρία 16 και Σλοβενία 5 χρυσά. Στο φινάλε των αγώνων ήρθε και η απόλυτη επιβεβαίωση της ανωτερότητα της χώρας μας, στο αγώνισμα των κορυφαίων κάθε κατηγορίας, με τα 6 χρυσά (φωτό) στις 7 κατηγορίες.

Διαβάστηκε 513 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.