Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  1:44 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 00:24

Σε σχολεία του Αγρινίου με δύο τροχούς – H ασφάλεια έρχεται μόνο μέσα από τη γνώση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H ασφάλεια έρχεται μόνο μέσα από τη γνώση υπενθυμίζει η εφημερίδα “Συνείδηση” παρουσιάζοντας δημοσίευμα με τίτλο: “Σε σχολεία του Αγρινίου με δύο τροχούς”, στο οποίο η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου θα επισκεφτεί το Μουσικό Λύκειο Αγρινίου και στο Λύκειο Παναιτωλίου  για να κάνει σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης στους μαθητές.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης «Μοτοθέσις», το οποίο είναι εγκεκριμένο από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών και διαθέτει πιστοποιήσεις ασφαλούς οδήγησης από το αρμόδιο υπουργείο της Αγγλίας, χώρα με τα λιγότερα ατυχήματα στην Ε.Ε. σε σχέση με τον πληθυσμό της, θα επισκεφτούν σχολεία της περιοχής του Αγρινίου, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις για την ασφαλή οδήγηση των δικύκλων παντός τύπου, που επί της ουσίας είναι απλά πράγματα που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο οδηγός ενός δικύκλου και πρέπει να τα τηρεί συνεχώς ανεξαρτήτως απόστασης.

Τα σχολεία που θα επισκεφτούν αύριο 1η/4 τα μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου για τα σεμινάρια είναι το Μουσικό Λύκειο Αγρινίου και το Λύκειο Παναιτωλίου, ενώ να υπενθυμίσουμε πως η δράση αυτή ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα κάθε χρόνο να έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας χιλιάδες μαθητές σχολείων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής!

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου στα δύο αυτά σχολεία θα παρουσιαστούν οδηγίες, αλλά και διαδεδομένα παραδείγματα που έχουν συναντήσει όλοι οι οδηγοί, αλλά συχνά αρκετοί δεν τα τηρούν λ.χ. όταν μια μπάλα πεταχτεί στο δρόμο θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως την ακολουθεί τουλάχιστον ένα παιδί ή το ότι δεν πρέπει να οδηγούμε ακριβώς δίπλα στα σταθμευμένα οχήματα όταν βρισκόμαστε εντός του αστικού ιστού, καθώς μπορεί να ανοίξει μια πόρτα, μπορεί να βγει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα ένας ηλικιωμένος ή ένας απρόσεκτος πεζός κλπ.

Είναι μια μεγάλη παρουσίαση με σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια του οδηγού, του συνεπιβάτη και του πεζού, η οποία εκτός από τον διάλογο με τους μαθητές και παραδείγματα, περιλαμβάνει και δύο βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό στα οποία συμπεριλαμβάνονται και σκίτσα που είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας και στόχο έχουν να αποτυπωθούν στη μνήμη των μαθητών.

Ευρύτερος στόχος των σεμιναρίων είναι να βελτιωθεί και να αλλάξει η κουλτούρα, η παιδεία στην οδήγηση δίτροχων, ώστε η χρήση τους να γίνεται με μεγαλύτερη προσοχή και ασφάλεια.

Οι νέες γενιές είναι αυτές που «απορροφούν» τις πληροφορίες και είναι γι αυτές εύκολο να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους και γι αυτό η Λέσχη Μοτοσυκλέτας εδώ και χρόνια έχει πάρει την απόφαση και επισκέπτεται σχολεία, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει σωστές πληροφορίες στους εν δυνάμει οδηγούς δικύκλων, που είναι οι μαθητές του Λυκείου, καθώς να υπενθυμίσουμε πως πλέον οι μαθητές της Β τάξης του Λυκείου έχουν το δικαίωμα να εκδώσουν άδεια οδήγησης δικύκλου.

Το ένα βίντεο είναι της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου και το δεύτερο φιλοξενεί τον Doohan, πρώην οδηγό moto gt, ο οποίος μέσω του βίντεο που έχει δημοσιεύσει δείχνει τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο, αλλά και την πίστα, αν επικρατούσαν στην πίστα οι συνθήκες του δρόμου τι θα συνέβαινε και το αντίστροφο, πως προστατεύονται οι οδηγοί αγώνων στα ατυχήματα που τους συμβαίνουν και γενικότερα τι δεν επιτρέπεται και τι επιτρέπεται να κάνει ένας οδηγός δικύκλου για να είναι ασφαλής.

Σε σχολεία του Αγρινίου με δύο τροχούς - H ασφάλεια έρχεται μόνο μέσα από τη γνώση
Ο Πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου (ΛΕ.ΜΟΤ.Α) Βαγγέλης Τσάμης

«Οι σωστές πληροφορίες όταν μεταδίδονται από έναν σημαντικό οδηγό αγώνων παίζουν μεγάλο ρόλο κυρίως στα νέα παιδιά, αλλά και σε μοτοσικλετιστές κάθε ηλικίας, που χρησιμοποιούν δίτροχο, καθώς, δεν βλέπουν μόνο το κομμάτι που γνωρίζουν όλοι και έχει προβληθεί στην τηλεόραση και έχει πιθανότατα δεχθεί επεξεργασία, συνεπώς έχει «ωραιοποιηθεί», αλλά μαθαίνουν όλα τα στοιχεία και κάθε εκδοχή, με αποτέλεσμα να μην κάνουν κάτι με το μηχανάκι τους, το οποίο μπορεί να τους βάλει σε κίνδυνο ή να τους στοιχήσει ακόμη και την ζωή τους» αναφέρει ο Πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου Βαγγέλης Τσάμης, συμπληρώνοντας πως:

«μέσα από την εκπαίδευση και την γνώση θέλουμε να διασφαλίσουμε μια περισσότερο ασφαλή καθημερινότητα κάνοντας αυτό που αγαπάμε, να οδηγούμε δίκυκλο ή χρησιμοποιώντας το δίκυκλο ως εργαλείο για την καθημερινότητά μας, λ.χ. για να μεταβούμε στη δουλειά μας κλπ.

Η χρήση του δικύκλου, ανεξαρτήτως κυβικών και ανεξαρτήτως του λόγου που το έχουμε και το χρησιμοποιούμε πρέπει να μας προσφέρει ασφάλεια, η οποία έρχεται μόνο μέσα από τη γνώση και την εφαρμογή των σωστών πληροφοριών.

Αυτό θέλουμε να επιτύχουμε και επισκεπτόμαστε σχολεία. Θέλουμε οι νέες γενιές να έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση ώστε να περιορίσουμε όσο δυνατόν περισσότερο τα ατυχήματα με τα δίκυκλα και να αλλάξει η παιδεία, η κουλτούρα, γύρω από την χρήση του δικύκλου».

Κωνσταντίνος Χονδρός Εφημερίδα “Συνείδηση”  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 503 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News