Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:40 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 20:42

Έρχονται πρόσθετα μέτρα στήριξης για λιπάσματα και ζωοτροφές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η εξειδίκευση και η ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων στήριξης για τους αγρότες, ειδικά ως προς τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε ότι «πρώτον έχουμε απόλυτη επάρκεια στην αγορά και δεύτερον, οι έλεγχοι στην αγορά θα είναι εντατικοί ώστε να αποτραπεί κάθε φαινόμενο αισχροκέρδειας».

Σημείωσε δε, ότι στις κατευθύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση «θα προστεθούν και άλλες για την επάρκεια της αγοράς, για κάποιες εισαγωγές από εμπόλεμα κράτη, οι οποίες τώρα θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού ή να παραχθούν και εδώ, όπως για παράδειγμα με την καλλιέργεια ηλίανθων για το ηλιέλαιο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μεγάλη ζήτηση. Θα μπορούσαμε να καλλιεργήσουμε παραπάνω από 300 χιλιάδες στρέμματα, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς αγρανάπαυσης».

Διαβάστηκε 268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία