Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:38 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:49

Άνεσις: Ντοκιμαντέρ «Αιτωλοακαρνανία – Κύπρος: εθνικά γεφυρώματα» από το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (Δευ 28/3/2022 21:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγρινίου τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 09:30-12:00 θα προβάλει στον κινηματογράφο «Άνεσις» μέρος του ντοκιμαντέρ «Αιτωλοακαρνανία-Κύπρος: εθνικά γεφυρώματα».

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου διαγωνισμού «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Η προβολή απευθύνεται στους μαθητές του σχολείου μας και σε μικρές αντιπροσωπείες σχολείων της πόλης μας. Δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό για υγειονομικούς λόγους.

Επισημαίνουμε τον συμπεριληπτικό παιδαγωγικό ρόλο αυτής της προβολής, αφού κατ΄ ουσία δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου μας να παρουσιάσουν, μέσα από την προσπάθειά τους, στους μαθητές άλλων δομών, τους κρυμμένους ήρωες του τόπου μας, καθώς και πτυχές της ιστορίας μας.

Απώτερος στόχος μας είναι η γνωριμία της εκπαιδευτικής και ευρύτερης κοινότητας μας με την ιστορία και το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου με αφορμές δοσμένες από τις ιδιαίτερες εθνικές σχέσεις των δύο περιοχών, αλλά και η προβολή προτύπων ζωής και θυσίας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 461 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 12:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.