Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:59 πμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 00:26

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καλυβίων λένε «όχι» στον πόλεμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Σταματήστε τον πόλεμο» ήταν το μήνυμα που εξέφρασαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Καλυβίων, ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σε συμβολική κίνηση που έγινε χθες στο Κοινοτικό Κτίριο Καλυβίων.

Μέλη από το τμήμα Παραδοσιακών Χορών, από τον Σύλλογο Γυναικών «Δήμητρα», από τη Χορωδία Γυναικών «Άγιος Νικόλαος» με τη συνεργασία της Κοινότητας Καλυβίων, φωτογραφήθηκαν με το πανό που έγραφε «ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – STOP THE WAR» έχοντας τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, κίτρινο και μπλε.

Με τα λόγια του συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη: «Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή τον πόλεμο, ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά» οι σύλλογοι του χωριού μας δείχνουν την αντίθεσή τους στις δραματικές πολεμικές συγκρούσεις που διεξάγονται στην Ουκρανία και πλήττουν αδιακρίτως αμάχους και παιδιά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην προσφυγιά.

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 436 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.