Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:09 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 19:16

Με τεράστια επιτυχία ολοκλήρωθηκε η παράσταση «ΦΕΥΓΩ» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την προσέλευση του κοινού να είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη ολοκλήρωθηκε με επιτυχία η παραστάση «ΦΕΥΓΩ» του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη  που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου από την Παρασκευή 18-Κυριακη 20 Μαρτίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Η μουσικοθεατρική παράσταση πραγματέυεται τα όνειρα των παιδιών προσφύγων. Μέσα από φοβισμένα πρόσωπα, σκηνές φριχτού πολέμου, εικόνες  αιματοχυσίας και χιλιάδες στειρεμένα αδηφάγα βλέμματα, 20 έφηβοι -ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας- χρησιμοποιούν το όπλο της σύγχρονης τέχνης που περιλαμβάνει χορό, θέατρο, κινηματογράφο, τραγούδι για να καταλάβουμε την ζωή αυτών των μικρών ανθρώπων.

Την σκηνοθεσία της παράστασης και την σύλληψη της ιδέας ανέλαβε ο 17χρονος μαθήτης του Μουσικού σχολείου Αγρινίου Κωνσταντίνος Παπαγιάννης ενώ την παράσταση απαρτίζουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Προσφυγιά, πόλεμος, αλληλεγγύη έννοιες ταυτόσημες, με τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη να καταφέρνει να τις φέρει σε ισορροπία και να τις αποτυπώσει με την δικιά του σκηνοθετική ματιά.

Στις 3 αυτές παραστάσεις είχαμε την τιμή να παραυρεθούν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου και η Αντίδημαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου. Κοινή τους δήλωση ήταν ο θαυμασμός  για την φλόγα της δημιουργίας.Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου αναφέρει στον μεστό του λόγο « Οι μαθητές τα κατάφεραν και ήμασταν και θα είμαστε δίπλα τους στη συνέχεια του ταξιδιού τους,  Άλλωστε η προσφυγιά είναι δεμένη με την ιστορία μας και με την   κοινή ανθρώπινη μοίρα».

Ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης συναισθηματικά φορτισμένος ευχαρίστησε την οικογένεια του που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του. Από την άλλη, η υπεύθυνη χορηγιών Έρη Σαμψώνα ευχαρίστησε από πλευράς της τους χορηγούς που με ανιδιοτέλεια προσέφεραν στην υλοποίηση της παράστασης

Αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου και οι 3 παράστασεις ηταν sold out με το κοινό που τις παρακολούθησε να αγγίζει περί τα 1000 άτομα

Σύντομα θα ανακοινωθεί η παράταση των παράστασεων.

Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστηκε 405 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 21:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.