Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 10:00

Παρακολούθηση γεωργικών πρακτικών με τεχνολογίες δορυφορικής τηλεπισκόπησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο δημόσιος διάλογος για την ανάγκη ο σύγχρονος αγρότης να σέβεται το περιβάλλον είναι διαρκής. Η είσπραξη δε των αγροτικών επιδοτήσεων προϋποθέτει συμμόρφωση των αγροτών στους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος. Για όλα αυτά η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις.

Το ENVISION είναι ένα ερευνητικό έργο το οποίο ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες που έχουν καταγραφεί στον Ευρωπαϊκό αγροτικό χώρο. Συνδυάζει τεχνολογίες δορυφορικής τηλεπισκόπησης με άλλες προηγμένες τεχνολογίες αυτόματων μεθόδων εντοπισμού και ταξινόμησης αλλαγών, μηχανικής μάθησης, και διαχείρισης δεδομένων χρονολογικών σειρών, αλλά και επίκαιρα δεδομένα πεδίου.

Σκοπός του ENVISION είναι η δημιουργία μιας τεχνολογικής λύσης για τους Οργανισμούς Πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων και τους Οργανισμούς Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, η οποία θα είναι πρακτική, οικονομικά αποδοτική και θα τεκμηριώνει αξιόπιστα τη συνέπεια των γεωργών στην τήρηση των  δεσμεύσεων των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Πριν λίγες μέρες το ENVISION διοργάνωσε σε συνεργασία με τα ερευνητικά έργα NIVA, e-shape, DIONE, BEACON και EO-WIDGET, διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Υπηρεσίες Τηλεπισκόπησης για την υποστήριξη της Γεωργίας και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Στην εκδήλωση αυτή που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περίπου 300 συμμετεχόντων απ’ όλη την Ευρώπη, παρουσιάστηκαν όλα τα ανωτέρω ερευνητικά έργα, τα κύρια αποτελέσματα και οι καινοτομίες τους. Το video και οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ENVISION https://envision-h2020.eu/earth-observation-services-in-support-of-agriculture-and-common-agricultural-policy/  

Οι υπηρεσίες που θα αναπτύξει το ENVISION θα δοκιμαστούν σε πραγματικό περιβάλλον, μέχρι τον Αύγουστο του 2023 στη Λιθουανία, στην Κύπρο, στο Βέλγιο και στη Σερβία και θα αφορούν στην παρακολούθηση:

  • της εφαρμογής των περιβαλλοντικών και κλιματικών απαιτήσεων της ΚΑΠ,
  • της τήρησης των απαιτήσεων της βιολογικής γεωργίας,
  • της κατάστασης των γεωργικών εδαφών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ENVISION μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αν θέλετε να παρακολουθείτε τη διαρκή πρόοδο του έργου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://envision-h2020.eu/ ή κάντε εγγραφή στο Newsletter https://envision-h2020.eu/newsletter-signup/. Μπορείτε ακόμα να ακολουθήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.linkedin.com/company/envision-h2020/, https://twitter.com/EnvisionH2020/, και https://www.facebook.com/EnvisionH2020/

***************************************************************************

Το ENVISION χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεκατρείς εταίροι από 8 χώρες υλοποιούν τις ερευνητικές εργασίες και από την Ελλάδα συμμετέχουν η DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε. (Θεσσαλονίκη), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και η ΕΤΑΜ Α.Ε. (Ηράκλειο).

Διαβάστηκε 305 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία