Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  4:12 πμ
Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 21:16

Iωνικός-Παναιτωλικός 1-2

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός παραλίγο να χάσει ένα «δικό» του παιχνίδι. Προηγήθηκε με την γκολάρα του Καρέλη στο πρώτο μέρος, οπισθοχώρησε και ισοφαρίστηκε από μεγάλο λάθος του Αποστολάκη, αλλά η νίκη ήρθε με το γκολ του Καναδού στις καθυστερήσεις. Απεμπλοκή από κάθε είδους σενάριο υποβιβασμού μετά τη νέα νίκη στην πρωτεύουσα για τους Αγρινιώτες.

Με το σύνηθες «4-2-3-1» παρέταξε τον Παναιτωλικό ο κόουτς Αναστασίου. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Χουχούμης, Κορνέλιους, Λάρσον, Αποστολάκης οι τέσσερις της άμυνας. Ως κεντρικοί χαφ έλαβαν θέση οι Φλόρες-Μάρτενσον, έχοντας σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους τον Μεντόζα. Στα «φτερά» οι Βέργος-Ντουάρτε, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Kαρέλης.

Ο κόουτς Σπανός ξεκίνησε με την εξής ενδεκάδα για τον Ιωνικό: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Μύγας, Κιάκκος, Ντάλσιο, Άοσμαν, Μάντζης, Τουράμ.

Το πρώτο ημίχρονο

Mε κατοχή για τον Παναιτωλικό ξεκίνησε το παιχνίδι, που προσπάθησε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή, όμως, καταγράφηκε για τους γηπεδούχους στο 18’. Ύστερα από σημαντικό λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Μάντζης πλάσαρε με το αριστερό, ο Ανέστης είχε χάσει την ισορροπία του και η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Στην αντεπίθεση ο Τίτορμος είχε τη δικιά του μεγάλη στιγμή. Ο Βέργος σέντραρε εξαιρετικά από τα αριστερά, αλλά ο Μεντόζα αστόχησε με το κεφάλι από τη μικρή περιοχή.

Οι εκατέρωθεν ευκαιρίες έδωσαν ζωντάνια στο ματς, με τον Παναιτωλικό να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Στο 23’, ο Καρέλης πλάσαρε αδύναμα με το δεξί πάνω στον Χουτεσιώτη. Στο ίδιο λεπτό ο Μεντόζα έκανε υπέροχη σέντρα, αλλά ο Κρητικός φορ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. Παρόμοια φάση στο 27’, με τον Βέργο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από νέα επικίνδυνη μπαλιά του Μεντόζα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις δικιές του στιγμές, αλλά περιορίζονταν σε μακρινά κι άστοχα σουτ του κινητικού Άοσμαν. Οι Αγρινιώτες, αντίθετα, πατούσαν περιοχή και τελικά δικαιώθηκαν.  Στο 32’, ο Μεντόζα σέντραρε (και πάλι) γλυκά στον Καρέλη, που με γυριστή βολίδα άνοιξε το σκορ.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε ορθά το προβάδισμά του, απειλούμενος ελάχιστα από τον αντίπαλο και, συγκεκριμένα, από όμορφες ατομικές ενέργειες του Άοσμαν.

Ο Παναιτωλικός είχε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά του με την γκολάρα του Καρέλη. Εξαιρετική η παρουσία του Μεντόζα, που αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της μεσοεπιθετικής γραμμής. Σε καλή βραδιά και ο Βέργος, σιγουριά στο παιχνίδι τους επέδειξαν οι Μάρτενσον-Λάρσον. Προβλήματα αντιμετώπισε ο Χουχούμης από τον Μύγα, καίριες παρεμβάσεις και καλά ανεβάσματα είχε ο Αποστολάκης.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές συνέχισε στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός, Κάνιας αντί Κιάκκου η πρώτη αλλαγή του Ιωνικού. Οι Νικαιώτες μπήκαν πιέζοντας και είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ρομαό στο 55’. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός βρέθηκε μόνος εντός περιοχής, αλλά ο Ανέστης επενέβη εντυπωσιακά κρατώντας το «μηδέν».

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άοσμαν εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Βλέποντας την οπισθοχώρηση του Παναιτωλικού ο Αναστασίου προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ντίας και Αντούνες αντικατέστησαν τους Καρέλη και Φλόρες αντίστοιχα.

Οι αλλαγές έδωσαν φρεσκάδα στον Τίτορμο που απορρόφησε την πίεση. Στο 65’, ο Βέργος βρέθηκε φάτσα με τον Χουτεσιώτη, δεν μπόρεσε να τον εκτελέσει και, παράλληλα, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Έπειτα από ένα δεκάλεπτο, ο Μεντόζα θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον αντίπαλο κίπερ. Ο Άοσμαν στην κόντρα πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Ανέστη.

Στο 79’, ο Τουράμ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ύστερα από στημένη φάση, εκτελώντας άστοχα με το κεφάλι. Στιγμές αργότερα ο Νταγκό πέρασε στη θέση του Μεντόζα. Στο 82’, ο Αποστολάκης μετατράπηκε σε μοιραίο παίκτη για τον Παναιτωλικό. Ταλαιπώρησε την μπάλα στα δεξιά της άμυνας, απομακρύνοντας πάνω σε αντίπαλο. Από τις κόντρες ο Λενίς βρέθηκε σε θέση βολής για το 1-1.

Στο 89’, οι Μπακαδήμας-Λούι πέρασαν στη θέση των Ντουάρτε-Αποστολάκη. Ο Παναιτωλικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και πήρε τη νίκη με buzzer beater. O Μπακαδήμας γέμισε προς τον Νταγκό, που εξέθεσε Ρομαό και Μύγα από τα αριστερά, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Κορνέλιους.

Το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, παρά την ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης.

Ο Παναιτωλικός πιέστηκε στην αρχή του δεύτερου μέρους, ισορρόπησε μετά το 65’, αλλά δέχθηκε «χαζό» γκολ μετά από λάθος του Αποστολάκη. Οι Αγρινιώτες, όμως, είχαν τα ψυχικά αποθέματα να πάρουν τη νίκη, με το γκολ του Κορνέλιους στις καθυστερήσεις.

Η σύνοψη

Διπρόσωπος εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός στη Νίκαια. Αρκετά καλός στο πρώτο μέρος, έδωσε δικαιώματα στο δεύτερο και ισοφαρίστηκε εξαιτίας του λάθους του Αποστολάκη.

Μια ακόμα νίκη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ήρθε, όμως, με τον καλύτερο τρόπο. Γκολ στην εκπνοή, με μαγική ασίστ Νταγκό και… τέζα ο Ιωνικός. Άνετος και ωραίος εισέρχεται, λοιπόν, στα play-out ο Τίτορμος.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 505 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News