Τετάρτη, 2η Οκτωμβρίου 2024  6:20 πμ
Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 10:57

Όταν η Αμφιλοχία…πήγε Ουκρανία για σκοπό πολιτιστικό (βίντεο-φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Αμφιλοχίας στην Οδησσό της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο του 2017.

Του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Η φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας έδωσε συναυλία την 3η Σεπτεμβρίου 2017 στο Εθνικό Ακαδημαϊκό Θέατρο της Όπερας και Μπαλέτου της Οδησσού.

Με αφορμή τον πόλεμο και τα γεγονότα την τελευταίων ημερών, στην Ουκρανία, θα θυμίσω την συναυλία αυτή με την ευχή να σταματήσει άμεσα ο παράλογος αυτός πόλεμος και να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία.

Καρβασαράς ήταν το όνομα της Αμφιλοχίας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Έβγαινε από το «Καραβάν – Σεράι» που στα τουρκικά σήμαινε «σταθμός καραβανιών».

Ένας τέτοιος σταθμός ήταν η Αμφιλοχία. Τα καραβάνια με ανθρώπους, ζώα και εμπορεύματα στάθμευαν στην πόλη στο μεγάλο τους ταξίδι και προς την Οδησσό που τότε γνώριζε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Η σύγχρονη Φιλαρμονική του Δήμου της Αμφιλοχίας, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, έφτασε στην Ουκρανική πόλη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 233 χρόνια από την ίδρυση της σύγχρονης Οδησσού μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Μπούμπουρα.

αστικής Εταιρείας “GEFEST”.

Παρά την επιτυχία του, παραμένει ένας προσγειωμένος, απλός και ειλικρινής άνθρωπος που αγαπά την Ελλάδα και μοιράζει το ενδιαφέρον του ανάμεσα στις δύο «πατρίδες», την Ουκρανία και την Ελλάδα. Χορηγεί πολλές και ποικίλες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τη στήριξη του Ελληνισμού στην Ουκρανία και την προσέγγιση των δύο λαών. Για τις δραστηριότητες του αυτές έχει τιμηθεί με μεγάλες διακρίσεις και από τις δύο χώρες.

Δείτε το βίντεο του Ηλία Νακόπουλου

Οι αναφορές του ρεπορτάζ αφορούν στο έτος 2017.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 347 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.