Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:06 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 19:01

Το συγκλονιστικό πανό με τον Τίτορμο και τον αδικοχαμένο Αλκη θα βρίσκεται πλέον στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με τις δράσεις που ανέλαβε στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκη, όπου στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα όλοι οι παίκτες φόρεσαν μία φανέλα με το όνομά του και παράλληλα αναρτήθηκε ένα φανταστικό πανό του Τίτορμου που κρατούσε το σώμα του δολοφονημένου νεαρού. Ολα τα παραπάνω δημοπρατήθηκαν και τα έσοδα θα διατεθούν στο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Πρωτοβουλία για το Παιδί – Σπίτι της Βεργίνας”, έναν ξενώνα παιδιών που βρίσκονται σε μακροχρόνιο κίνδυνο και είναι στην πόλη καταγωγής του Αλκη.

Για το πανό πλειοδότησε ένας φίλος του Αρη και όπως ανακοίνωσε η υπό δημιουργία Δομή «Εις Το Όνομα Του Άλκη» που είναι μέλος του, θα βρίσκεται από την Κυριακή στο «Κλεάνθη Βικελίδης», μετά από συνεννόησή της με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Με αίσθημα ικανοποίησης ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο, ότι το πανό του Τίτορμου, μυθικού ήρωα και έμβλημα του Παναιτωλικού, να κρατάει στην αγκαλιά του τον δολοφονημένο Άλκη μας, βρίσκεται στα χέρια της Δομής. Ένας αγνός φίλαθλος, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, συμμετείχε στη δημοπρασία και πήρε στην κατοχή του το ξεχωριστό αυτό πανό ενημερώνοντας σχετικά τη Δομή μας.
Σε συνεννόηση  με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, το πανό θα πάρει τη θέση του στο γήπεδο της ομάδας που αγαπούσε ο Άλκης και που στο όνομα της δολοφονήθηκε! Η ανάρτηση του πανό θα γίνει την Κυριακή, πριν το παιχνίδι της ομάδας με τον Ολυμπιακό»
, ανέφερε σχετικά.

Ο Χρήστος Στούμπος, υπεύθυνος επικοινωνία των «κυανοκίτρινων» μίλησε στο «Yellow Radio» για το θέμα. «Ήταν υποχρέωση μας, υποχρέωση όλων των φιλάθλων και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, υποχρέωση κάθε πατέρα και γονιού. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετείχε σύσσωμη η Παναιτωλική οικογένεια, φωνάζουμε όλοι, τασσόμαστε ενάντια στη βία και πρέπει να κάνουμε πράξεις, δεν αρκούν πλέον οι ευχές», είπε αρχικά. Και συνέχισε. «Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από την επόμενη του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα, πολλοί ήθελαν να έχουν μία από τις φανέλες που είχαμε στον αγώνα αλλά και το πανό. Η σκέψη μας ήταν να μην κάνουμε επιλογή, αλλά να γίνει μία δημοπρασία. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που δόθηκε όλο το υλικό, όπως και το πανό το οποίο συζητήθηκε, ο Τίτορμος να κρατάει στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του Άλκη.Το επόμενο βήμα ήταν να επιλέξουμε το σπίτι της Βεργίνας, έναν ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών, για να πιάσει τόπο αυτό το ποσό που μαζεύτηκε. Υπήρχαν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, από την Αυστραλία και τον Καναδά».

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας σχολίασε ότι «οι ΠΑΕ μπορούν να κάνουν πράγματα, αλλά πρέπει να γίνει κάτι στην κοινωνία. Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε την νέα γενιά ώστε να θωρακίσουμε το ποδόσφαιρο, αυτό το όμορφο κατά τα άλλα περιβάλλον». Κλείνοντας μίλησε και για την πορεία της ομάδας. «Ξεκίνησε η ομάδα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, υπήρχαν πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί, η ομάδα επανήλθε και είδαμε αυτό που περιμέναμε. Έχουμε αλλάξει σελίδα με την βοήθεια και του Γιάννη Αναστασίου και των παιδιών που ήρθαν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και στα πλέι-άουτ».

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 667 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.