Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 18:32

Μεταποίηση: Σε διαβούλευση η πρόσκληση για τη Δράση 1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε διαβούλευση η πρόσκληση για την δράση 1 «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων».

Σε διαβούλευση τέθηκε από την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 έως και τις 7 Μαρτίου 2022 η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στη Δράση 1 «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» του Άξονα 1 «Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 179.681.250 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης καθορίζεται το ακόλουθο καθεστώς ενισχύσεων που περιλαμβάνει:

α) ενισχύσεις στη «μεταποίηση και εμπορία γεωργικού προϊόντος:

Αφορά σε κάθε επέμβαση επί γεωργικού προϊόντος από την οποία προκύπτει επίσης γεωργικό προϊόν, με εξαίρεση τις εργασίες εντός της γεωργικής εκμετάλλευσης που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία προϊόντος ζωτικής ή φυτικής προέλευσης για την πρώτη του πώληση.

β) ενισχύσεις στη μεταποίηση και εμπορία μη γεωργικού προϊόντος:

Αφορά σε κάθε επέμβαση επί γεωργικού προϊόντος, ως Α' ύλη της παραγωγικής διαδικασίας, από την οποία προκύπτει προϊόν το οποίο δεν καλύπτεται από το παράρτημα I της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

γ) ενισχύσεις στους τομείς της βιοτεχνίας, της χειροτεχνίας, της παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση και του εμπορίου.

  • Δείτε την Πρόσκληση της Δράσης 1 εδώ
Διαβάστηκε 251 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία