Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:06 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:59

Μετά τη διαφωνία τι;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 

button

Οι Εκδόσεις Πρώτη Ύλη συνεχίζοντας με επιτυχία τον κύκλο συνομιλιών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Μετά την διαφωνία, τι; του Ian Leslie παρουσιάζουν την 3η και τελευταία ομιλία του κύκλου.

Τι είναι αυτό που δυσκολεύει τις διαφωνίες μας; Άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη δυσκολία στην παραγωγική επιχειρηματολογία και βυθίζονται στην πίκρα ή αφήνονται να τους κατατρώει η ουδετερότητα. Γονείς και παιδιά, συνεργάτες στην δουλειά. Τι είναι αυτό που δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε πέρα από την διαφωνία;
Οι άνθρωποι δεν είμαστε λογικές μηχανές, είμαστε εγωιστικά, περήφανα, παρορμητικά, ανασφαλή όντα, γεμάτα ανάγκες.
Οι διαφωνίες μας, όσο σημαντικές ή ασήμαντες, έχουν να κάνουν με το υποκείμενο συναίσθημα του ενός προς τον άλλον. Πίσω από κάθε διαφωνία κρύβεται ένας άρρητος διάλογος για το πως αισθανόμαστε ο ένας για τον άλλον. Εάν λοιπόν δεν εντρυφήσουμε, καταρχάς, σε αυτή την σχέση, τότε η συζήτησή μας παραμένει στείρα και δεν μπορεί να επιτύχει καμία επικοινωνία.

 

Επιστημονική υπεύθυνη κύκλου: Χρυσή Καριώτογλου, Ψυχολόγος- Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Specialist Psychotherapy Service, East London NHS.

 

 

  

 

  

 

Η Χρυσή Καριώτογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και εκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία στο Παν/μιο της Οξφόρδης και εκπαιδεύτηκε στο Dynamic Interpersonal Therapy (DIT) και στο Mentalization Based Treatment στο Anna Freud Centre. Έζησε στην Αγγλία για μια δεκαετία και εργάστηκε ως Ομαδική Αναλύτρια και Mentalisation Based Treatment therapist σε Μονάδες Ψυχοθεραπείας του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) αποκτώντας εξειδίκευση στη θεραπεία ασθενών με διάγνωση διαταραχής προσωπικότητας. Τον Iούλιο του 2021 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάζεται ιδιωτικά πια ως Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια στην Αθήνα και το Λονδίνο και παράλληλα διεξάγει βιωματικές ομάδες εκπαιδευομένων στο Institute of Group Analysis (παράρτημα Οξφόρδης και Manchester). Εργάζεται παράλληλα ως επόπτρια θεραπευτικών ομάδων και αποτελεί τακτικό μέλος και διδάσκουσα στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Ομαδικής και Οικογενειακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας.
Είναι μέλος του Institute of Group Analysis, του United Kingdom Council for Psychotherapy (UKCP) και του British Psychoanalytic Council (BPC). Στα ενδιαφέροντά της είναι η σύνδεση της εμπειρίας της θεραπευτικής ομάδας με το θέατρο, η συνάντηση ψυχοθεραπείας και πατερικών κειμένων καθώς και η ψυχοθεραπεία στη φύση (nature psychotherapy). Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

 

  

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Χώρος διεξαγωγής: Ίδρυμα Θεοχαράκη (Βασιλ Σοφίας 9 & Μέρλιν 1)
  • Εισιτήρια : Μεμονωμένη παρακολούθηση 10€ / μειωμένο 5€
  • Δυνατότητα τηλεδιάλεξης σε livestreaming-μεμονωμένη συνάντηση 10€
  • Για αγορά εισιτηρίου παρακολούθησης στο αμφιθέατρο :
  1. καλέστε στο 2103611206 (Ίδρυμα Θεοχαράκη) ή ηλεκτρονικά : https://thf.liknoss.com/theatra.exe?PM=P1&id=00027_000001032#linkOk

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, η είσοδος των επισκεπτών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο).
  • Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες).

Τα πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής στο προσωπικό του Ιδρύματος, που τα ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής Covid Free GR. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών στους χώρους του Ιδρύματος η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Η είσοδος στο αμφιθέατρο πραγματοποιείται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Το κοινό του αμφιθεάτρου παρακαλείται να προσέρχεται τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης και να αποχωρεί βάσει των οδηγιών του προσωπικού, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις κατά την είσοδο και την έξοδο από το χώρο.

 


  

 

3η Στρογγυλή Τράπεζα
26 Φεβρουαρίου 2022, 6:00-8:00μμ

 

Η σύγκρουση με τον εαυτό και η ίαση μέσα από την πράξη της κοινότητας ανθρώπων. Μια κοινωνικό-πολιτική προσέγγιση του θέματος.

 

 

 

 

 
Διαβάστηκε 547 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.