Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:08 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:30

ΚΚΕ Αστακού: Να μη γίνει το Πλατυγιάλι χώρος συγκέντρωσης και ταφής των αποβλήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Αστακού του ΚΚΕ με αφορμή τον ελλιμενισμό του πλοίου Euroferry Olympia στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ ζητά από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου να ενημερώσει το λαό της περιοχής και να πάρει μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος για «να μη γίνει το Πλατυγιάλι χώρος συγκέντρωσης και ταφής των αποβλήτων».

Η ανακοίνωση:

Μετά από πέντε μέρες έρευνας για επιζώντες και προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο “Euroferry Olympia” κοντά στην Κέρκυρα, η εφοπλιστική εταιρεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισαν να ρυμουλκηθεί το πλοίο δεκάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου ενώ ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο για την ανεύρεση των εγκλωβισμένων επιβατών.

Από την πρώτη στιγμή η πλοιοκτήτρια εταιρεία έσπευσε να ρίξει το βάρος των ευθυνών στους επιβάτες, να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες των εφοπλιστών και του Υπουργείου Ναυτιλίας που, στο βωμό της κερδοφορίας, θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Η απόφαση αυτή για τη μεταφορά του πλοίου στο Πλατυγιάλι Αστακού και ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι επιβάτες, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις από τις οικογένειες των αγνοουμένων αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής του Αστακού για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη μεταφορά του καμένου πλοίου σε κλειστό κόλπο.

Για ακόμα μια φορά οι εφοπλιστές και το Υπουργείο Ναυτιλίας βάζουν το κέρδος τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, άμεσα θα πρέπει να ενημερώσει το λαό της περιοχής, να πάρει θέση και να απαιτήσει να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, να γίνουν με ασφάλεια όλοι οι έλεγχοι και να απομακρυνθεί το πλοίο σε κατάλληλο χώρο για την εκφόρτωση των αποβλήτων.

Να μη γίνει το Πλατυγιάλι χώρος συγκέντρωσης και ταφής των αποβλήτων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 657 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/