Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  10:58 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 20:38

Ο.Π.ΣΥ.Ξ.: Επιστολή προς Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο για την διχοτόμηση της Μητρόπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο έστειλε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας για το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σεβασμιώτατε,

Διαβάσαμε στα ΜΜΕ, για την πρόθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, να προχωρήσει στην διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η μια Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βονίτσης με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου και η άλλη Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου με έδρα το Αγρίνιο.

Όσον αφορά την Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου , που αφορά και την περιοχή μας το Ξηρόμερο, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην ονομασία αναφέρεται λανθασμένα ως Ξηρομερίου και όχι ως Ξηρομέρου που είναι σωστό.

Παρακαλούμε όπως διορθωθεί η λανθασμένη αναγραφή του ονόματος της περιοχής μας από Ξηρομερίου σε Ξηρομέρου.

Με βαθυτάτου Σεβασμού

Για το Κεντρικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου

Ο Γεν. Γραμματέας Αθανάσιος Γεροδημήτρης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 550 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News