Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:04 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 18:21

Παλιό Νοσοκομείο : Ολοταχώς για μια δεκαετία εγκατάλειψης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πόσο μακριά είναι το καλοκαίρι του 2023; Αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα μέσα στους 17 μήνες, που μας χωρίζουν από το καλοκαίρι του 2023, τότε θα έχει συμπληρωθεί μια δεκαετία πλήρους εγκατάλειψης του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Τα σχέδια που υπήρχαν για την αξιοποίηση ενός μικρού μέρους των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου, για τη μεταστέγαση κάποιων υπηρεσιών, έχουν παραπεμφθεί ουσιαστικά στις καλένδες. Η περιβόητη πίστωση μόλις 1,5 εκατ. ευρώ «περιφέρονταν» προεκλογικά, όμως το έργο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν είχε καμία ωριμότητα… (σ.σ. δεν υπήρχαν οικοδομικές άδειες ούτε και μελέτες στατικής επάρκειας). Παρεμπιπτόντως μέχρι σήμερα υποτίθεται ότι εκκρεμούν οι τελικές αδειοδοτήσεις, ενώ είναι αδιευκρίνιστο αν υπάρχουν τα χρήματα… καθώς σε μεταγενέστερη φάση το Υπουργείο έβαλε… χέρι στο κωδικό του έργου.

Από την άλλη όμως δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς ότι ακόμη κι αν το σχέδιο αυτό είχε υλοποιηθεί, σήμερα οκτώμισι χρόνια μετά τη μεταστέγαση του Νοσοκομείου Αγρινίου στο νέο του κτίριο, δεν υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση και τη μετέπειτα χρήση περίπου 5.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων του παλιού Νοσοκομείου.

Σχεδόν από το… πουθενά όμως ήρθε η διαπίστωση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη πως η Δυτική Ελλάδα χρειάζεται ένα παιδιατρικό νοσοκομείο και η πρόταση από τον αντιδήμαρχο Αγρινίου Β. Φωτάκη αυτό να δημιουργηθεί στο παλιό Νοσοκομείο.

Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτή την πρόταση; Τα δείγματα γραφής όμως της Ελληνικής Πολιτείας διαχρονικά και ανεξαρτήτως κυβέρνησης δείχνουν ότι θα φτάσουμε στο καλοκαίρι του 2023 και το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου θα κείται εγκαταλελειμμένο. Όπως έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια όπου η δημόσια περιουσία εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου (και των βανδάλων) οδηγώντας στην υποβάθμιση μια ολόκληρη συνοικία στον αστικό ιστό του Αγρινίου.

Εξάλλου, στα σκαριά βρίσκεται το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ, που προβλέπει νοσοκομεία “κόμβους” και νοσοκομεία “ακτίνες” δηλαδή Κέντρα Υγείας. Κάτι που στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας σημαίνει ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα υποβιβαστεί σε κέντρο υγείας. Με αυτή την πολιτική λογική φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κανένα εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Αγρίνιο.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 721 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 18:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.