Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:36 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 19:46

“Πρόσωπα της Χρονιάς”: “Πρωταγωνιστής” και η Αιτωλοακαρνανία (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Πρωταγωνιστής” και η Αιτωλοακαρνανία στο θεσμό “Πρόσωπα της Χρονιάς”.

Ήταν η 8η διοργάνωση της εφημερίδας “Πελοπόννησος” αλλά η πρώτη φορά που η Αιτωλοακαρνανία, με τη συμβολή της εφημερίδας “Συνείδηση”, εκπροσωπήθηκε στο θεσμό.

Στόχος, κάθε φορά, είναι να αναδεικνύονται τα υγιή κοινωνικά πρότυπα, μέσα από ιστορίες και πρωτοβουλίες ανθρώπων και πυρήνων.

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς 2021» επέστρεψαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο (13.02.22) το οποίο γέμισε από προσωπικότητες οι οποίες πρόσφεραν, δημιούργησαν και ξεχώρισαν.

Η εκδότρια της εφημερίδας “Συνείδηση”, Νάντια Σαμαρά, αναφέρθηκε στο μήνυμα της διοργάνωσης για την ανάδειξη της θετικής πλευράς της ζωής και μιλώντας ειδικά για τους υποψηφίους από την Αιτωλοακαρνανία σημείωσε: “Στα πρόσωπά τους βλέπουμε πολύ κόπο, μεγάλη επιμονή, αφοσίωση και έμπνευση”.

“Περάσαμε όλοι μας δύο χρόνια πολύ δύσκολα, λόγω της πανδημίας, και ίσως θα περάσουμε και άλλα δύσκολα χρόνια αλλά σήμερα έχουμε εδώ μπροστά μας πολλά και διαφορετικά παραδείγματα ανθρώπων που μέσα στην κρίση έπιασαν “κορυφές”. Λένε ότι το καλό παράδειγμα λείπει στις μέρες μας. Δε λείπει, εμείς δεν το παρατηρούμε. Και σήμερα, ξεχωρίζοντας τα πρόσωπα της χρονιάς , κάπως το διορθώνουμε. Γι΄ αυτό το λόγο δέχθηκα με πολύ μεγάλη χαρά την ιδέα να συμμετέχει και η εφημερίδα “Συνείδηση” στο κομμάτι που αφορά την Αιτωλοακαρνανία”, υπογράμμισε η Νάντια Σαμαρά.

Υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία ήταν οι: Γεράσιμος Αλτανόπουλος, Αθανασία Δημητρίου, Φώτης Ζησιμόπουλος, Νικόλαος Κορδόσης, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Βαγγελιώ Σουμέλη, Νίκος και Κώστας Σταμούλης, Κώστας Τσοπλάκος.

Πρόσωπο της χρονιάς από την Αιτωλοακαρνανία αναδείχθηκε ο αθλητής υπεραποστάσεων Φώτης Ζησιμόπουλος από το Αγρίνιο που νίκησε στον ιστορικό υπερμαραθώνιο “Σπάρταθλον”.

Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του (ο μεγάλος νικητής βρισκόταν στον Έβρο αλλά εμφανίστηκε σε σύνδεση) από τον αντιπεριφερειάρχη Έργων Θανάση Μαυρομμάτη ο οποίος χαριτολογώντας είπε ότι ο αθλητής είχε μεταβεί στην ακριτική περιοχή με …τα πόδια!

Τιμής ενέκεν βραβεύθηκε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος από το Μοναστηράκι Ακτίου – Βόνιτσας που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, στο αγώνισμα της άρσης βαρών σε πάγκο (κατηγορία -54 k). To βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Δείτε το σχετικό video:

Με ένα πολυ συγκινητικό τρόπο έκλεισε η διοργάνωση καθώς, επίσης τιμής ένεκεν, βραβεύθηκε ο φοιτητής Ιατρικής από τη Ναύπακτο Δημήτρης Καρακώστας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με τη δύναμη ψυχής που επέδειξε. Υπενθυμίζεται ότι έχασε και τους δύο γονείς του μέσα σε ελάχιστες ημέρες από κορωνοϊό  αλλά πέτυχε το στόχο του να εισαχθεί στη Σχολή της προτίμησης του.

Με θερμά λόγια μίλησε για το επίτευγμα του Δημήτρη Καρακώστα ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός.

Δείτε το video:

Θυμηθείτε όλες τις υποψηφιότητες από την Αιτωλοακαρνανία και τις “φωτεινές πράξεις” των προσώπων μέσα στο 2021 ΕΔΩ.

Δείτε όλους τους βραβευθέντες της διοργάνωσης εδώ ΕΔΩ.

Η διοργάνωση είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1103 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.