Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:46 μμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 12:54

52 χρόνια μετά: Η ιστορία μιας φωτογραφίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

52 χρόνια μετά ο τίτλος της φωτογραφίας. Μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε το 1970, στο γήπεδο του Παναιτωλικού, ενός 14χρονου αγοριού με τον τότε τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου Θεόφιλου Ντόκα γνωστό στα ποδοσφαιρικά στέκια μέχρι και σήμερα με το όνομα “Λαλάκης”.

Η ιστορία γυρίζει στο 1970 όταν το 14χρονο αγόρι Σοφοκλής Γκουρνέλος γνωρίστηκε με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Δούλευε σε κρεοπωλείο της πόλης και τις ελεύθερες ώρες του πήγαινε στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του Θεόφιλου Ντόκα και τον βοηθούσε, αλλά κρατούσε και το μαγαζί, όταν εκείνος πήγαινε να παίξει στο γήπεδο στους αγώνες του Παναιτωλικού.

Όταν ο Θεόφιλος Ντόκας είδε τον μικρό τότε Σοφοκλή να παίζει μπάλα, άρχισε να τον παίρνει μαζί του στις προπονήσεις και στους αγώνες εντός και εκτός έδρας, αλλά τον πήγε και στα “τσεκό” της ομάδας. Έτσι λέγονταν τότε οι σημερινές ακαδημίες ποδοσφαίρου και προπονητής ήταν ο Βασίλης Μήτσου.

Έτσι το 1970 σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα στο γήπεδο της πόλης ο Θεόφιλος Ντόκας τράβηξε τον μικρό Σοφοκλή Γκουρνέλο δίπλα του, να βγάλουν μια φωτογραφία. Μια φωτογραφία που μέχρι και σήμερα το 2022 μετράει 52 χρόνια φιλίας ανάμεσα στον μεγάλο και μικρό παίκτη. Από τότε μέχρι και σήμερα όταν συναντιούνται οι αναμνήσεις από το παρελθόν έρχονται να τους θυμίσουν πόσο ωραία πέρασαν και ας ήταν δύσκολα χρόνια.

Ο Θεόφιλος Ντόκας ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της ομάδας του Παναιτωλικού και σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που όταν τον βλέπουν στην πόλη κάτι έχουν να θυμηθούν από τους αγώνες του στο γήπεδο.

Το δελτίο της ταυτότητας του αθλητή το 1970

1970:

2022:

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1243 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.