Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:48 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 18:25

Ένα χρόνο μετά… το Κράτος στέκεται δίπλα στους πληγέντες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και ενώ το πολιτικό σύστημα με περίσσια υποκρισία -μέσα φυσικά στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας που τείνει να γίνει βαρβαρότητα- συζητά για το αν οι κυβερνήσεις ψηφοθηρούν μοιράζοντας χρήματα σε πληγέντες φυσικών καταστροφών, χωρίς να ελέγχουν αν κάποιος έχει όντως πληγεί, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική….

Παράδειγμα το γεγονός ότι για τις πλημμύρες του Ιανουαρίου του 2021 στην περιοχή του Αγρινίου η απόφαση για τη στεγαστική συνδρομή βγήκε ένα χρόνο μετά… Και μάλιστα το ακόμη πιο εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ η προθεσμία των αιτήσεων είναι τρεις μήνες από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, ο Δήμος Αγρινίου δημοσιοποίησε την απόφαση ένα μήνα μετά τη… δημοσίευση στο ΦΕΚ… Ούτε να επικοινωνήσουν δηλαδή δεν μπορούν μια Κυβέρνηση και ένας Δήμος…

Για να σταθεί άμεσα η Πολιτεία δίπλα στον πυρόπληκτο ή τον πλημμυροπαθή, θα πρέπει –αν και πάλι δεν είναι 100% βέβαιο- το στόρυ να έχει παίξει στα κανάλια και για να παίξει στα κανάλια θα πρέπει να έχει νεκρούς. Αν το 2017 στο Ζευγαράκι είχαμε καμιά 20αριά νεκρούς, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αλλά «δυστυχώς» δεν είχαμε… Αν τον περασμένο Δεκέμβριο που έπεσαν οι γέφυρες στον Εύηνο είχε πέσει και κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιο τρένο (που λέει ο λόγος από τη σιδηροδρομική), δεν θα βρισκόμασταν σήμερα τρεις μήνες μετά οι κάτοικοι του Γαλατά να μην έχουν μια οριστική και σαφή απάντηση για το αν είναι εφικτή μια άμεση προσωρινή λύση.

Το Κράτος ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ανίκανο να διαχειριστεί μια φυσική καταστροφή. Και την ώρα της κρίσης (της πυρκαγιάς π.χ.) και όταν θα έρθει η ώρα για την αποκατάσταση των ζημιών ή για τη στήριξη των πληγέντων. Για τους σεισμόπληκτους π.χ. στο Αρκαλοχώρι δεν υπάρχουν τα κονδύλια που υπάρχουν για να χτίζονται οι υπερδομές για τις στέγαση δεκάδων χιλιάδων λαθροεισβολέων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου… Και κερασάκι στην… τούρτα η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να επικαιροποιήσει τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας, κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί έως τον Δεκέμβριο του 2019.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 606 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 18:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.