Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 10:07

Αγώνας του δημάρχου Μεσολογγίου για να μην γίνει έδρα Μητρόπολης στο Αγρίνιο-Έφτασε στον Ιερώνυμο, τι έλεγε προ ημερών…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ας σταματήσει εδώ κάθε κουβέντα που κινείται εκτός αρμοδιοτήτων και ας επικεντρωθεί ο καθένας στα μείζονα» έλεγε προ ελαχίστων ημερών ο…οργισμένος δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος σχολιάζοντας τη συζήτηση για τη σκοπιμότητα ή μη αλλαγής ορίων των Μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας και την ίδρυση νέας με  έδρα το Αγρίνιο.

Χθες ωστόσο επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του «κατέστησε σαφή την θέση του ότι θα πρέπει να πάψει κάθε τέτοια αναπαραγωγή σεναρίου». Ωσάν δηλαδή ο εκκλησιαστικός χάρτης να είναι αρμοδιότητα του κάθε δημάρχου.

Δεν είναι μόνο οι αντιφάσεις ωστόσο στον αγώνα Λύρου για να μην γίνει έδρα στο Αγρίνιο αλλά και το παραπλανητικό επιχείρημα: «Η Ιερά Μητρόπολη μας έχει έδρα, με σαφή όρια και αυτή η έδρα την τιμά και της δίνει κύρος από το κύρος της .Το Μεσολόγγι είναι σύμβολο και ιδέα πάνω και πέρα από κάθε μέτρο».

Ο Κώστας Λύρος κάνει λόγο για την έδρα ενώ κανείς δεν ζήτησε να αφαιρεθεί από το Μεσολόγγι η έδρα Μητρόπολης. Αλλά είναι αναμενόμενη η τακτική αυτή από μια δημοτική αρχή που απέτυχε  ακόμη και το θέμα των σκουπιδιών της να λύσει. Αυτά, ευχαρίστως, να τα στείλει στο Αγρίνιο…

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου ακολουθεί μια πεπατημένη. «Το Μεσολόγγι είναι σύμβολο και ιδέα πάνω και πέρα από κάθε μέτρο», λέει και σε αυτό όλοι θα συμφωνήσουν. Αντί να φροντίσει ωστόσο αυτός και οι προκάτοχοι του να δώσουν μια αναπτυξιακή τροχιά στην Ιερά Πόλη, βολευτήκαν σ’ ένα στρεβλό μοντέλο. Συγκεντρωτισμός υπηρεσιών, ΤΕΙ, Στρατός κλπ. Κανένα άλλο αναπτυξιακό σχέδιο. Τα επίχειρα πλέον τα πληρώνουν… ΄

Από την άλλη στο Αγρίνιο το θέμα της Μητρόπολης αποτελεί…ταμπού για τις Αρχές. Ο δήμαρχος δήλωσε πως συμφωνεί με τον Ιερόθεο που…συμφωνεί με την άποψη πως το Αγρίνιο αδικείται. Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο τέθηκαν πολλά άλλα θέματα αλλά αυτό δεν απασχόλησε κανέναν. Για πολλούς είναι μια συζήτηση χωρίς νόημα, «δεν φέρνει ανάπτυξη η Μητρόπολη», λένε.

Τους διαφεύγει όμως πως η αντιμετώπιση του Αγρινίου είναι το θέμα και σε αυτή την περίπτωση. Είναι η ίδια αντιμετώπιση που άφησε την πόλη χωρίς πανεπιστήμιο, χωρίς σύνδεση με την Ιόνια, χωρίς, χωρίς…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 610 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 19:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.