Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:26 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 18:38

Το success story της Viva Wallet είχε και αγρινιώτικη υπογραφή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κορυφαία οικονομική είδηση των περασμένων ημερών στη χώρα αποτέλεσε η συμφωνία εξαγοράς της Ελληνικής Viva Wallet από τον παγκόσμιο κολοσσό JP Morgan.

Η JPMorgan εξαγοράζει το 49% της Viva Wallet, μία συναλλαγή που αποτιμά το 100% της Viva Wallet κοντά στα 2 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξάλλου κατέφθασε στην Αθήνα ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος είχε συνάντηση γνωριμίας με ανώτερα στελέχη της Viva, ενώ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι μέρος των κερδών από την εξαγορά θα καρπωθούν και οι εργαζόμενοι της εταιρίες.

Η ραγδαία εξέλιξη της Viva Wallet τα περασμένα χρόνια ωστόσο είχε και αγρινιώτικη υπογραφή.

Ο λόγος για τον Πάνο Τσάκο που υπήρξε ένας εκ των συνιδρυτών (με τον Χ. Καρώνης και τους Μάκη Αντύπα) της Fintech εταιρείας.

Η Viva Wallet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που διαθέτει εξολοκλήρου υποδομή στο Microsoft Azure cloud με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους. .

Η Viva Wallet παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα. Επίσης, προσφέρει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.

Η Viva Wallet Holdings κατέχει Ελληνική τραπεζική άδεια (VIVABANK SA) και άδεια Ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας PSD II για δραστηριότητες στην περιοχή ΕΟΧ-31 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1045 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.