Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  12:19 μμ
 
wm small
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 22:20

Αυτοκινητοπαγίδες στον Εμπεσό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εμπεσιώτικες παγίδες για οδηγούς με γερά νεύρα

Η συμπάθειά μου για τον Εμπεσό είναι δεδομένη αφού είναι ένας από τους τόπους που υπηρέτησα επί 36ετία από θέση διοικητικής ευθύνης με αντικείμενο την τάξη, την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη. Επί πλέον συμβαίνει για 40ετία να διέρχομαι τακτικότατα και μάλιστα την τελευταία 8ετία διέρχομαι από τον Εμπεσό 2 φορές την εβδομάδα μεταβαίνοντας και επιστρέφοντας προς και από την πατρώα γη των Αγράφων και της κοιλάδας του Αχελώου. Με λυπεί το γεγονός ότι στο Εμπεσό ο δρόμος έχει αυτοκινητοπαγίδες.

Παγίδα στη γέφυρα Τηγάνη που είναι στενή και με ανωφεροκατωφέρεια μειωμένης ορατότητας και δεν είναι λίγα τα ατυχήματα υλικών ζημιών κυρίως που συνέβησαν κατά καιρούς. Από τη διασταύρωση της προ 10ετίας χαραχθείσας και αφεθείσας ημιτελούς παραλλαγής, προχωρώντας προς το κέντρο του Εμπεσού σε απόσταση ενός χιλιομέτρου υπάρχουν αρκετά σημεία στενότητας της οδού φυσικά ο χαρακτηρισμός του ως παγίδες δεν είναι υπερβολικός. Συνεχίζοντας την έξοδο προς Περδικάκι περί τα 500 μέτρα ακόμη είναι στενωπός διαδοχικών παγίδων και οι μανούβρες οπισθοπορειών για απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων είναι συχνές. Συνέβησαν και ατυχήματα και διαρκώς εγκυμονείται κίνδυνος νέων ατυχημάτων. Θεός φυλάξει να μη θρηνήσουμε και θύματα. Το κρίμα θα είναι στο λαιμό των ανευθυνο-υπεύθυνων. Διαμαρτύρομαι όχι γιατί δεν συμβιβάζομαι με την κρατούσα κατάσταση, αλλά επειδή δεν μου αρέσει να έχει γίνει παραλλαγή του δρόμου αν δεν απατώμαι από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ με χαλικόστρωση και ανεξήγητα ίσως και από αβελτηρία κάποιοι άγνωστοι σε μένα, προφανώς δεν έδειξαν το αναγκαίο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα το φρενάρισμα των εργασιών για την αποπεράτωση της παραλλαγής. Υπάρχει η λανθασμένη κατ εμέ νοοτροπία στα χωριά να θέλουν τη διέλευση των οχημάτων στο κέντρο για να κινείται η τοπική αγορά. Αυτό είναι λάθος. Όσοι θέλουν να ψωνίσουν δεν θα ακολουθήσουν την παραλλαγή , θα μπούνε για καφέ και για ψώνια.

Τώρα μπαίνουν όλοι και δημιουργείται συμφόρηση και ηχορύπανση. Απευθυνόμενος στους τοπικούς άρχοντες της κοιλάδας του Ινάχου και του κεφαλοχωριού Εμπεσού εκφράζω θερμή παράκληση: Ελάτε στη θέση των οδηγών των βαρέων οχημάτων, σκεφθείτε ότι κάποιοι κοντοχωριανοί σας Περδικακιώτες, Βρουβιανήσοι και άλλοι Αγραφιώτες που μπορεί να είναι και συγγενείς σας να επείγονται να πάνε σε νοσοκομεία είτε γιατί τους έφαγε φίδι, είτε γιατί έσπασαν τα νερά της εγκύου, είτε γιατί κάποιος έπαθε εγκεφαλικό, καρδιά, οξεία σκωληκοειδίτιδα και δέχεστε να παγιδεύονται; Το θέλει αυτό ο Θεός; Ασφαλώς και όχι. Επομένως μην αμαρτάνετε. Τα λέω αυτά καλοπροαίρετα για να κεντρίσω το ενδιαφέρον των τοπικών παραγόντων να προβληματισθούν.

Παρακαλείται το τοπικό συμβούλιο του Εμπεσού να παραμερίσει τις όποιες μικροπρέπειες (αν υπάρχουν) και να προχωρήσει έστω και κατά πλειοψηφία σε απόφαση ολοκλήρωσης της παραλλαγής. Από πληροφορίες που έχω επρόκειτο να γίνει παράκαμψη και στο Περδικάκι όμως δεν προχώρησε, νομίζω λόγω της προαναφερόμενης νοοτροπίας στα χωριά. Δεν εξαιρώ ούτε το χωριό μου Νέο Αργύρι όμως καταφέραμε να παραμερίσουμε τις μικροπρέπειες και με τη συμπαράσταση του Δήμου και της Περιφέρειας ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε παρακαμπτήρια οδό. Αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι. Ας μας φωτίσει ο Θεός να απαλλάξουμε τα χωριά μας από επικίνδυνες αυτοκινητοπαγίδες.-

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρών άρθρο έχει ξαναδημοσιευθεί σε διάφορα site πριν οκτώ χρόνια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Διαβάστηκε 562 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 21:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία