Παρασκευή, 27η Μαίου 2022  3:34 πμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 20:06

Ξυπνήσαμε στο Αγρίνιο απο λήθαργο; Μακάρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΛΗΘΑΡΓΟ; ΜΑΚΑΡΙ

Όταν προ επταετίας δημοσίευα το άρθρο μου, ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ τα πλείστα των media το περιφρόνησαν και δεν το ανέδειξαν, ας γνωρίζουν ότι διέπραξαν έγκλημα δια παραλείψεως λυτρώσεως της Αιτωλ/νίας από κινδύνου υπαναπτύξεως, ίσως θεωρώντας με και γραφικό.

Άκουσα προ ημερών τους αγουροξυπνημένους  ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ οργισμένους και εκτιμώ με δικαιολογημένη αγανάκτηση, να λένε ότι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου που δεν προχώρησε το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία. Τι κρίμα που δεν είναι και το μόνο που δεν προχώρησε. Ακούω επίσης το ΤΕΕ Αιτωλ/νίας να διαπιστώνει ότι η Αιτωλ/νία είναι ουραγός σε ανάπτυξη και ότι πρέπει να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι να συσκεφθούν. 

Ερώτημα: είναι τυχαίο που αυτός ο κακορίζικος Νομός είναι ο μοναδικός του ηπειρωτικού κορμού που υπάγεται σε μακράν αυτού γεωγραφικό διαμέρισμα με παρεμβολή πελάγους; Δεν νομίζω αλλά το παρακάμπτω. Είναι τυχαίο που η ευσύνοπτη, η ορεινότατη και μονοεδρική Φωκίδα μπορεί και προωθεί τα συμφέροντά της; ασφαλώς όχι. Συμβαίνει σε εμάς αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός ότι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Κοκόροι της Βουλής, κοκόροι των Δήμων, κοκόροι του τοπικισμού, του παραγοντισμού , του παρασκηνίου και της μεταξύ των υπονόμευσης αν όχι και εκβίασης. Τα παρακάμπτω και αυτά λέγοντας μόνο ότι μια είναι η λύση του ξεριζώματος αυτών των παθογενειών: Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ της Αιτωλ/νίας σε δυο Περιφερειακές Ενότητες.

Τέλος άκουσα και τον κ. Περιφερειάρχη να ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να κλείσει πληγές και τον ερωτώ ευθέως: Θα κλείσετε καμιά πληγή σε ότι αφορά την κοιλάδα του άνω ρου του Αχελώου κομμάτι της οποίας ανήκει στην κατά τόπο αρμοδιότητά σας; Στον Εμπεσό η παραλλαγή δεν προχωράει και στο Περδικάκι η μελέτη παράκαμψης καταχωνιάσθηκε. (Ας αφήσουμε τις υπόλοιπες ακαταστασίες των χωματόδρομων). Δέκα τέσσερες υπογραφές Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων σας υπέβαλα και από την πλευρά σας σιγή ιχθύος. Είναι κοινό μυστικό στα καφενεία του Περδικακίου και όλης της Κοιλάδας ότι η πιάτσα του Εμπεσού απειλεί ιεραρχικά την τοπική αυτοδιοίκηση με πολιτικό κόστος αν αρθούν οι ΕΠΕΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ (άρθρο μου αναρτημένο). Θα βοηθήσετε να φέξει και για τον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου και κάθε φορέα παροχής υπηρεσιών διευκολύνοντας την προσπελασιμότητα των κατοίκων που θέλουν να κατεβαίνουν και να συναλλάσσονται; 

Πέστε μας ακόμα κ. Περιφεριάρχα: Συγκρίνονται Αχαΐα και Αιτωλ/νία σε ότι αφορά τα οδικά δίκτυα και τις μεταφορές; Δυστυχώς η σύγκριση δείχνει διαφορά μέρας με νύχτα. Μη μας πείτε το αντίθετο. Δεν μας αρκεί να μας πείτε ότι είσαι Αγρινιώτης και ότι έχουμε δίκιο βάζοντάς μας στον ύπνο. Θα προβείτε άμεσα στην οδική παραλλαγή του Εμπεσού και στην παράκαμψη του Περδικακίου; 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 
Διαβάστηκε 490 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 22:40
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα