Τρίτη, 17η Μαίου 2022  11:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 19:11

Απόστολος Κατσιφάρας: "ΞΕΚΙΝΗΣΕ επί τέλους ο ΔΡΟΜΟΣ από ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ προς ΤΟΥΡΛΙΔΑ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΞΕΚΙΝΗΣΕ επί τέλους ο ΔΡΟΜΟΣ από ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ προς ΤΟΥΡΛΙΔΑ

Νοιώθουμε δικαιωμένοι ως παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ που υλοποιείτε το ΟΡΑΜΑ μας και το ΣΧΕΔΙΟ μας και ΕΝΑ – ΕΝΑ τα έργα που θα ολοκληρώνονται θα αποδίδονται στην τοπική κοινωνία.

Μετά το υπερσύγχρονο Μουσείο που άνοιξε τις πύλες του και λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στο ανακαινισμένο Ιστορικό κτίριο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ, παίρνουν την σειρά τους πολλά έργα που είχαν ενταχθεί στην ΟΧΕ.

Τώρα ξεκίνησε η ΑΝΆΠΛΑΣΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και η μετατροπή της σε εναλλακτικό δρόμο περιπάτου και αναψυχής της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ επαρχιακής οδού Μεσολόγγι – Τουρλίδα που διασχίζει το σπάνιο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.

Η ανακαινισμένη οδός με την άρτια τεχνική μελέτη και αρχιτεκτονική κατασκευή μπορεί να δώσει οξυγόνο ελπίδας μέσα από την επισκεψιμότητα σχολείων και περιηγητών .

Η ολοκληρωμένη επένδυση Μεσολόγγι – Αιτωλικό - Λιμνοθάλασσα ( ΟΧΕ ) που σχεδιάστηκε από την Περιφερειακή Αρχή ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα, όραμα και διασφαλισμένους πόρους.

Σήμερα, έστω και μετά από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τα έργα που μελετήσαμε, σχεδιάσαμε και εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποιούνται και θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και τον εναλλακτικό τουρισμό στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.

Εμείς, ανοίξαμε μεθοδικά τον δρόμο και είχαμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των αλλαγών και των οργανωμένων παρεμβάσεων.

Ο ΔΡΌΜΟΣ προς ΤΟΥΡΛΙΔΑ και ο ΔΡΟΜΟΣ προς ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΡΟΥ είναι πλέον πραγματικότητα.

Καλούμε, την νέα περιφερειακή αρχή που δείχνει κουρασμένη και έχει βολευτεί στα έτοιμα έργα να μην εξαντλείται άλλο στην υπερδιαφήμιση αλλά να προετοιμάσει μια νέα γενιά παρεμβάσεων και να βάλει και το δικό της στίγμα.

Διαβάστηκε 120 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα