Τρίτη, 17η Μαίου 2022  11:47 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 15:18

Σύγχρονη και καλαίσθητη πρόσβαση αποκτάει η Τουρλίδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει η βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή της Τουρλίδας, καθώς σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, που περιλαμβάνει την ανάδειξη - ανάπλαση της οδού αναψυχής με αφετηρία την πόλη του Μεσολογγίου, διασχίζει τη λιμνοθάλασσα και καταλήγει στην περιοχή της Τουρλίδας.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, προϋπολογισμού 3,35 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μεσολογγίου - Αιτωλικού και προβλέπει την ανάδειξη και αξιοποίηση του μεγαλύτερου πλάτους της νησίδας για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων, ενώ με το έργο διασφαλίζεται και η μηχανοκίνητη κυκλοφορία, με σημαντική βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων θα διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος, χώρος πρασίνου, θέσεις ανάπαυσης – αναψυχής, στέγαστρα και παρατηρητήρια, ενώ σε όλο το μήκος της οδού θα τοποθετηθεί φωτισμός και κατάλληλη σήμανση. Η αισθητική των παρεμβάσεων είναι προσαρμοσμένη στον χαρακτήρα του τοπίου και στην ιστορικότητα της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

«Η πανέμορφη Τουρλίδα αξίζει να έχει σύγχρονη πρόσβαση και να αποτελεί έναν προορισμό αναψυχής για κάθε πολίτη και επισκέπτη, που παράλληλα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε χαρούμενοι που ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα αλλάξει καθοριστικά τον “χάρτη” τίθεται σε τροχιά υλοποίησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

20220120 ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΡΛΙΔΑ 1

Διαβάστηκε 138 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα