Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 15:08

Ανακοίνωση - Απάντηση Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου σε Δήμαρχο Αγρινίου σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση σας αγαπητέ φίλε Δήμαρχε, ότι ο Δήμος Αγρινίου και ο ΦΟΔΣΑ ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την ανάκληση της απόφασης για μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Μεσολογγίου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Στράτου.

Παρά τις αμέτρητες επιστολές, που σας αποστέλλουμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, θα περίμενα μια τουλάχιστον απάντηση που να εξηγεί το λόγο για τον οποίο η απόφαση του Υπουργού, Κώστα Σκρέκα, η οποία εκδόθηκε για να ρυθμίσει σοβαρούς λόγους δημόσιας υγείας για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και είναι άμεσα εκτελεστή δεν βρίσκει εφαρμογή.

Δεν έλαβα ποτέ απάντηση και ήδη τα πράγματα έχουν οδηγηθεί εκ μέρους σας σε απαξίωση μιας απόφασης Υπουργού, εκτός βέβαια από την απαξίωση που είναι οφθαλμοφανής τόσο προς το πρόσωπό μου ως Δήμαρχο όσο και προς τον ιστορικό και όμορο σε εσάς Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Θεωρώ ότι η άρνηση κάθε επικοινωνίας, διευκρίνισης, συζήτησης δεν συνάδει με τον πολιτισμό μας, δεν είναι δείγμα γραφής σύγχρονης διοίκησης. Η συνεχιζόμενη δε αγνόηση των κρούσεών μας δεικνύει ότι δεν είναι μόνο μια ατυχής στιγμή, αλλά μια θεώρηση των πραγμάτων και της διαχείρισης των κοινών σε ότι αφορά τον Δήμο, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

Πολύ δε, περισσότερο, όταν το θέμα αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος η αντιμετώπιση των οποίων δεν μπορεί να είναι παρά κεντρική, όπως άλλωστε πολύ καλά θα έπρεπε να γνωρίζετε ως Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ  και ως η κεντρική γραμμή της Κυβέρνησης και των αποφάσεών της που πρέπει ως αιρετοί να υπηρετούμε.

Με έκπληξη λοιπόν, πληροφορήθηκα ότι ο ΧΥΤΑ Στράτου έχει διάρκεια ζωής μόλις λίγους μήνες, (παρά τις καλύτερες υποδομές που κληρονομήσατε), γεγονός που δηλώνει και αποδεικνύει ακριβώς ότι τα ζητήματα αυτά χρήζουν ευρύτερης αντιμετώπισης για την οποία και σας καλώ ώστε από κοινού να απευθυνθούμε στους αρμόδιους φορείς και στον υπουργό και να παλέψουμε για την οριστική λύση των προβλημάτων.

Χρειάζεται σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης, μετριοπάθεια και κυρίως σωστή διαχείριση και διαρκείς παρεμβάσεις για να πετύχουμε όσα πρέπει να γίνουν στους Δήμους μας, όσα απαιτούν οι πολίτες ώστε οι επόμενες γενιές   να  μην ασχολούνται με το πρόβλημα που λέγεται «εναπόθεση απορριμμάτων». Οι καιροί ου μενετοί.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος

Διαβάστηκε 218 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.