Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:13 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 19:20

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος αποχαιρετά τον Αλέκο Φασιανό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη έναν σπουδαίο ζωγράφο που πρόσφερε μοναδικό έργο στον πολιτισμό της χώρας μας.

Με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία, ο Αλέκος Φασιανός σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στον Γιάννη Μόραλη.

Μελέτησε την αρχαία ελληνική αγγειογραφία και τη Βυζαντινή εικονογραφία. Από το 1959, χρονιά της πρώτης ατομικής του παρουσίασης στην Αθήνα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από εβδομήντα ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Παρίσι, Τόκυο, και αλλού.

Αναφέρει σε ανακοίνωση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας:

«Το έτος 2015 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε έργα του μεγάλου εικαστικού στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου και να γνωρίσουμε από κοντά αυτόν τον ιδιοφυή και ευγενικό άνθρωπο.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του καλλιτέχνη με ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας αφήνει όχι μόνο στη ζωγραφική, αλλά και στη σκηνογραφία, και την εικονογράφηση.

Ολυμπία Βικάτου
Προϊσταμένη ΕΦΑ Αιτ/νίας & Λευκάδας»



agriniopress.gr

Διαβάστηκε 296 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.