Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:11 πμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 19:28

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-2

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To... μπαμ της αγωνιστικής κι ένα από τα μεγαλύτερα του πρωταθλήματος πέτυχε ο Παναιτωλικός καθώς με ανατροπή νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ! Η Ενωση προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ και οι Αγρινιώτες πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή με το γκολ του Καρέλη και την γκολάρα του Μεντόζα. Δοκάρι ο Τζαβέλλας.

Σόκαρε την ΑΕΚ ο Παναιτωλικός στο ΟΑΚΑ! Η Ένωση παρότι πήρε το προβάδισμα με ένα όμορφο γκολ του Ανσαριφάρντ σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο πριν το τέλος του πρώτου μέρους (44') δεν βρήκε το δεύτερο τέρμα για να τελειώσει το ματς και τα «καναρίνια» την τιμώρησαν. Στο 78' ο Καρέλης και στο 84' με μια γκολάρα ο Μεντόσα έκαναν μια επική ανατροπή και ο Παναιτωλικός έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό (1-2) που τον απομακρύνει για τα καλά από την ουρά, ρίχνοντας ταυτόχρονα την ΑΕΚ στα σχοινιά καθώς η Ένωση όχι μόνο δεν μείωσε από την κορυφή, αλλά έπεσε και από τη 2η θέση.

Έτσι ξεκίνησαν Γιαννίκης και Αναστασίου

Για την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης διατήρησε το 4-2-3-1 επιλέγοντας τον Ανσαριφάρντ για την κορυφή της επίθεσης με τους Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ στα δύο άκρα. Στην εστία διατηρήθηκε ο Τσιντώτας, με τον Στάνκοβιτς να μην είναι ακόμα έτοιμος μένοντας εκτός. Στην 20άδα δεν βρέθηκε ούτε ο Μισελέν με αποτέλεσμα ο Σβάρνας να διατηρηθεί για δεύτερο σερί ματς στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μοχαμαντί στο αριστερό και τον Βράνιες να επιστρέφει πλάι στον Τζαβέλλα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Σιμόες και Λε Ταλέκ ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο. Ο Γιάννης Αναστασίου για τον Παναιτωλικό παρέταξε επίσης σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Μελίσσα στο τέρμα, Χουχούμη, Κορνέλιους, Βργκοτς και Λούι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Αντούνες και Φλόρες ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μεντόσα σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τον Ντουάρτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Μπαρμπόσα στο δεξί και τον Βέργο στην κορυφή.

Ο Ανσαριφάρντ «χτύπησε» με τη λήξη του πρώτου μέρους

Η ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους έβγαζε την ένταση που απαιτεί ο Γιαννίκης από τους παίκτες του, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο αυτό που της έλειπε ήταν η σωστή τελική ενέργεια. Απέναντί της πάντως είχε έναν Παναιτωλικό που έκανε ένα πολύ προσεκτικό ματς, δεν άφηνε χώρους με συνέπεια και αυτό να συμβάλλει στο να μην δημιουργούνται από πλευράς κιτρινόμαυρων πολλές απειλητικές στιγμές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη υποψία φάσης για την ΑΕΚ ήρθε στο 25' με ένα σουτ του Μάνταλου που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η Ένωση αφού δεν δημιουργούσε καλές στιγμές σε κανονική ροή παιχνιδιού πίεσε από στατικές φάσεις με διαδοχικές εκτελέσεις κόρνερ, αλλά ο Μελίσσας ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 32'. Παρά το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι είχαν τα ηνία του ματς, ο Παναιτωλικός στεκόταν καλά και δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ να απειλήσει από τον άξονα με τον Φλόρες να κάνει ένα καλό ματς στον χώρο της μεσαίας γραμμής και την Ένωση να προσπαθεί από τα πλάγια.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37' με τον Μάνταλο να πασάρει στον Ανσαριφάρντ, αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Μελίσσας. Τα «καναρίνια» έψαξαν να χτυπήσουν στην κόντρα, αλλά το σουτ του Μπαρμπόσα από πλάγια θέση στο 40' εξουδετέρωσε ο Τσιντώτας και όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε χωρίς σκορ στο ημίχρονο. Τελικώς η ΑΕΚ «χτύπησε» με τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 44' ο Ανσαριφάρντ έφυγε στην κόντρα από μπροστινή μπαλιά του Μάνταλου, έβαλε πλάτη τον Βργκοτς, μπήκε στην περιοχή, έκανε και την ντρίμπλα στον Κροάτη στόπερ και πλάσαρε όμορφα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Παναιτωλικός σόκαρε την ΑΕΚ με Καρέλη και Μεντόσα

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά με σκοπό να βρει ένα γρήγορο δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους και είχε δύο πολύ μεγάλες στιγμές μέσα σε δύο λεπτά. Αρχικά στο 48' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ πάσαρε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Μελίσσας με μεγάλη επέμβαση κράτησε το 1-0. Οι κιτρινόμαυροι από ένα σημείο και έπειτα δεν είχαν την ίδια ένταση στο παιχνίδι τους, ωστόσο δεν απειλούνταν σχεδόν καθόλου από τον Παναιτωλικό. Το εύθραυστο 1-0 όμως όσο παρέμενε κράταγε μέσα στο παιχνίδι τα «καναρίνια», με τον Αναστασίου να φρεσκάρει μεταξύ 64' και 69' την ενδεκάδα του βάζοντας Μάρτενσον, Καρέλη και Μόρσεϊ, ενώ από την πλευρά του ο Γιαννίκης σε εκείνο το χρονικό σημείο αντικατέστησε τον Λιβάι Γκαρσία με τον Τσούμπερ.

Ο Ελβετός εξτρέμ στο 77' με μια προσωπική ενέργεια και σουτ ανάγκασε τον Μελίσσα σε μια καθοριστική απόκρουση και από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν τελείωνε το ματς τελικώς τιμωρήθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό (78'). Ντουάρτε μάρκαρε τον Μάνταλο, ο Μεντόσα πήρε την μπάλα πέταξε μπροστά για τον Καρέλη ο οποίος έφυγε απέναντι από τον Τσιντώτα πλασάροντας για το 1-1! Ο Γιαννίκης προχώρησε γρήγορα σε αλλαγές με τον Ρότα αντί του Σβάρνα και τον Σάκχοφ αντί του Λε Ταλέκ και την Ένωση να ψάχνει πλέον... απεγνωσμένα το δεύτερο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Παναιτωλικός όμως στο 84' σόκαρε την ΑΕΚ με ένα δεύτερο γκολ. Με μια σουτάρα ο Μεντόσα έξω από την περιοχή έδωσε καμπύλη στην μπάλα και την έστειλε στο παραθυράκι του Τσιντώτα για το 1-2! Πλέον η ΑΕΚ είχε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Γέβτιτς και Κοσίδης μπήκαν στο ματς στα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για να σωθεί το οτιδήποτε για την ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό να φεύγει με ένα σπουδαίο τρίποντο από την Αθήνα.

MVP: Ο Μεντόσα. Έβγαλε την ασίστ στον Καρέλη για την ισοφάριση και σκόραρε μια υπέροχη γκολάρα για την ανατροπή.

Στο ύψος τους: Σε ετοιμότητα ο Μελίσσας στην εστία του Παναιτωλικού, καλό ματς και από τον Φλόρες στη μεσαία γραμμή. Από την ΑΕΚ ο Ανσαριφάρντ που βρήκε το γκολ με ωραία ενέργεια, αλλά δεν αρκούσε.

Αδύναμος κρίκος: Για άλλη μια φορά η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ της κοστίζει σημαντικά. Δεν τελείωσε το ματς με ένα δεύτερο γκολ ενώ είχε τον έλεγχο και στη συνέχεια τιμωρήθηκε ξανά από την ευάλωτη ανασταλτική της λειτουργία η οποία παραμένει εύθραυστη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βργκοτς στο μαρκάρισμα του Ανσαριφάρντ στη φάση του γκολ της ΑΕΚ με το οποίο άνοιξε το σκορ.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για τον Γκάμαρη, φωνάζοντας για κόκκινη σε πάτημα του Μάρτενσον με τις τάπες στον Άμραμπατ στο δεύτερο μέρος, λίγο πριν την ισοφάριση του Παναιτωλικού.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, προηγήθηκε, αλλά τιμωρήθηκε από τις γνωστές παθογένειές της. Πρώτον ήταν ξανά αναποτελεσματική και δεν τελείωσε το ματς με ένα δεύτερο γκολ, βγάζοντας πρόβλημα εκ νέου απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, και δεύτερον η ευάλωτη ανασταλτική λειτουργία της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Ο Παναιτωλικός έξυπνα διαχειρίστηκε το ματς, πατώντας σταθερά στο γήπεδο και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή φεύγοντας με ένα τεράστιο διπλό. Μεγάλο πρόβλημα πλέον για την ΑΕΚ που έδειξε ξανά ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι αναζητείται η εξέλιξη στο πλάνο. Ο Παναιτωλικός έφυγε με σπουδαίο τρίποντο που τον απομακρύνει κι άλλο από την ουρά, ενώ η Ένωση πλέον όχι μόνο δεν μείωσε από την κορυφή, αλλά έπεσε και από τη 2η θέση...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Σβάρνας (80' Ρότα), Σιμόες (88' Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80' Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (65' Τσούμπερ), Άμραμπατ (88' Γέβτιτς), Ανσαριφάρντ

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες (64' Μάρτενσον), Μεντόσα (85' Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85' Μαλής), Μπαρμπόσα (69' Μόρσεϊ), Βέργος (69' Καρέλης)

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 385 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 19:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.