Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:23 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 13:17

Εξεταστική στα πανεπιστήμια: Τι αποφάσισαν οι Πρυτάνεις στην έκτακτη σύνοδό τους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην έκτακτη σύνοδο των Πρυτάνεων χθες Τετάρτη (12.1.2022) βρέθηκε στο επίκεντρο η συζήτηση για τη λειτουργία των πανεπιστημίων την τρέχουσα περίοδο, καθώς υπάρχει το ζήτημα των φοιτητών που νοσούν από κορωνοϊό και δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην εξεταστική.

Στη σύνοδο συμμετείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε την ανάγκη «να δοθεί η δυνατότητα από τα πανεπιστήμια σε φοιτητές που νοσούν, να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο». Ακόμη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υπουργός δήλωσε ότι βρίσκεται «στη διάθεση της Συνόδου για οποιαδήποτε ρύθμιση χρειαστεί για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου».

Οι πρυτάνεις επισήμαναν πως το ΥΠΑΙΘ και τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, οφείλουν να προσφέρουν τη δυνατότητα για τον έλεγχο, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τα κατάλληλα διαγνωστικά μέσα.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας -σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνόδου- απαντώντας σε αίτημα των Πανεπιστημίων, δεσμεύθηκε για την αναζήτηση τρόπων επιδότησης των ενεργειακών δαπανών των Πανεπιστημίων μέσω του υπουργείου Ενέργειας, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και οι προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεδομένου ότι τα σχετικά έξοδα «έχουν αυξηθεί υπέρμετρα και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τους ισχύοντες προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ- newsit.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.