Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:49 πμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 18:33

Κώστας Λύρος: «Επιχορήγηση του Δήμου για έκτακτη ανάγκη αστικής συγκοινωνίας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα με κοινοποίηση  στα συναρμόδια Υπουργεία, απέστειλε ο Δήμαρχος του Δήμου  Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος,  σχετικά με την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της Αστικής Συγκοινωνίας προς τους οικισμούς Γαλατά και Κρυονερίου.

Ειδικότερα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων της 3ης Δεκεμβρίου 2021 που έπληξαν τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, υπέστη τεράστια ζημιά η γέφυρα του ποταμού Ευήνου που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή επικοινωνίας των οικισμών Γαλατά και Κρυονερίου με το Μεσολόγγι. Συνέπεια αυτής της καταστροφής ήταν η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να αποφασίσει την διακοπή των δρομολογίων προς τα Δ.Δ. Γαλατά και Κρυονέρι, κρατώντας μόνο τα μαθητικά αντίστοιχα δρομολόγια, δεδομένου ότι η διαδρομή για τον ίδιο προορισμό από την Ιόνια Οδό είναι η  διπλάσια απόσταση (ήτοι 44 χλμ είναι από την παλιά εθνική οδό και 80 χλμ από την Ιόνια).

«Το γεγονός ότι διοικητικά οι δύο οικισμοί ανήκουν στον Δήμο Ναυπακτίας δεν αναιρεί το ενδιαφέρον και την παρέμβαση του Δήμου μας, μιας και οι κάτοικοί τους είναι απόλυτα συνδεδεμένοι κοινωνικά και οικονομικά με  το Μεσολόγγι, που εκτός από έδρα του Νομού, των δικαστηρίων, των σχολικών μονάδων, του Νοσοκομείου , δημοσίων υπηρεσιών, είναι και πλήθους άλλων καθημερινών ασχολιών.  Εξάλλου και η έδρα του αστικού ΚΤΕΛ Μεσολογγίου είναι στον Δήμο μας και ως εκ τούτου η οικονομική επιβάρυνση από τις νέες συγκοινωνιακές συνθήκες και το κοστολόγιο   της αστικής γραμμής Μεσολογγίου - Γαλατά - Κρυονερίου επηρεάζει όλη την λειτουργία του  και συνακόλουθα όλους τους δημότες και κατοίκους μας» αναφέρει  στην επιστολή μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους  ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ζητάει από τον Υπουργό την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου με το επιπλέον κοστολόγιο λειτουργίας της γραμμής , ποσού της τάξεως των 236.520,00 ευρώ, ώστε να συναφθεί προγραμματική σύμβαση του Αστικού ΚΤΕΛ με το Δήμο για την διατήρηση της συγκοινωνίας και την άρση της απομόνωσης των κατοίκων των οικισμών Γαλατά και Κρυονερίου.

Διαβάστηκε 256 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.