Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:24 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 18:47

Πρόγραμμα επιδότησης για νέες ηλεκτρικές συσκευές: Πότε έρχεται, τι αφορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κριτήρια προτεραιοποίησης το πρόγραμμα

Πρόγραμμα επιδότησης για ν’ αντικατασταθούν οι ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και, όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, το πρόγραμμα αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Ο κ. Σκρέκας σημείωσε, ότι οι πολίτες θα μπορούν ν’ αντικαταστήσουν ένα παλαιό ψυγείο ή ένα παλαιό κλιματιστικό που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τονίζοντας πως έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του «φιλόδοξου» -όπως το χαρακτήρισε- προγράμματος.

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες, αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών. «Θα υπάρξουν αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια ιεράρχησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας και τόνισε πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος, αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ενώ όποτε προκύπτουν πηγές χρηματοδότησης και κονδύλια θ’ αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

«Στόχος είναι όλα τα σπίτια να μπορέσουν ν’ αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος, να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να έχουν όλοι μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα δε με τον Ελεύθερο Τύπο, εκτός από air-conditions, η αντικατάσταση σε πρώτη φάση θ’ αφορά πλυντήρια, ψυγεία και κουζίνες που έχουν χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση και κατά συνέπεια «ανεβάζουν» σημαντικά το κόστος στους λογαριασμούς ρεύματος. Σε δεύτερο χρόνο, το ΥΠΕΝ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν κι άλλες οικιακές συσκευές, όπως για παράδειγμα αντλίες θερμότητας.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 626 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.