Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  1:59 πμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 13:05

Αμφιλοχία: δημαιρεσίες με ανεξαρτητοποιήσεις και…ανακοινώσεις αντιδημάρχων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ημέρα δημαιρεσιών στους δήμους είναι η σημερινή, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2021, και αναμένονται με ενδιαφέρον οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Στο δήμο Αμφιλοχίας μάλιστα η χρονιά ξεκινά με δύο ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων. Πρόκειται για τους Ανδρέα Ρέγκουτα και Γιώργο Tσόγκα που αποχωρούν από το συνδυασμό του Μάρκου Βασίλα .

Σημειωτέον πως αλλαγή σκυτάλης σημειώνεται και στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου καθώς από την δημοτική αρχή προτάθηκε ο Χρ. Κουσιουρής στη θέση του Γιώργου Ροΐδη που δέχτηκε τα εύσημα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.  Ο κ. Κουσιορής εξελέγη με 16 ψήφους υπέρ και εννέα λευκά, αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γρηγόρης Παπούλιας με 13 υπέρ και 12 λευκά και Γραμματέας η Λαμπρινή Χαρδαλιά με 17 υπέρ και οκτώ λευκά.

Με την ευκαιρία των δημαιρεσιών ωστόσο ο δήμαρχος Γιώργος Κατσούλας έκανε γνωστό και το νέο σχήμα των αντιδημάρχων .O Ανδρέας Ρεγκούτας παραμένει στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ο Νικόλαος Μπεχλιούλης αντικαθιστά τον Λεωνίδα Κατσαντά στη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας-Φωτισμού και Πρασίνου και ο Κωνσταντίνος Ριζογιάννης αντικαθιστά την Σοφία Ανδρικουλα στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτιστικών. Την προεδρία της ΚΕΔΑ θα αναλάβει ο κ. Κατσαντάς.

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν τα βαριά υπονοούμενα του Μάρκου Βασίλα για τις δυο ανεξαρτητοποιήσεις. «Δεν κατανοών την αντιμισθία ως επάγγελμα», «έψαχαν τον αριθμό 14», «δεν είναι μόνο ο κλέφτης αλλά και ο κλεπταποδόχος ένοχος», ήταν κάποιες φράσεις του επικεφαλής του συνδυασμού που ξεκίνησε την αυτοδιοικητική θητεία με πέντε συμβούλους και έμεινε με δύο…

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 294 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.