Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 14:30

Το Αγρίνιο σε μόνιμη περιφρόνηση - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Α.-Ήμουνα νιος και γέρασα να ακούω τα ίδια και τα ίδια κυρίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη του Αγρινίου. Και τι δεν έχω ακούσει και τι να πρωτοθυμηθώ. Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, βιομηχανική ζώνη, σιδηροδρομική σύνδεση, λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου ως πολιτικού, σύνδεση του Αγρινίου με οδικούς άξονες, οδικός άξονας Πλατυγιαλίου – Αγρινίου – Καρπενησίου- Λαμίας, άκουσα βαρύγδουπες εκφράσεις για άλματα ανάπτυξης και στρατηγικά σχέδια. Κούφια λόγια για <<κάφρους>> Αγρινιώτες, υποδεεστέρους όλων των Ελλήνων όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα. Μας έχουν φλομώσει στο ψέμα, στην κοροϊδία, στην περιφρόνηση του μεγαλύτερου Δήμου της Ρούμελης των 106.000 κατοίκων .και θα το ειπώ ρητορικά και αρχαιοελληνικά : ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΟΝΤΑΙ οι κατά καιρούς λαοπλάνοι.

Β.- Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πρόσφατα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών που συνεδρίασε για την μονοεδρική και γεωγραφικά ευσύνοπτη Φωκίδα: Ο τρόπος που αναπτύχθηκε η Ελλάδα, ήταν προφανώς ένας τρόπος όπου κυριάρχησε κυρίως το πολιτικό κύρος, η πολιτική βαρύτητα των εκπροσώπων κάθε περιοχής και με βάση την πολιτική βαρύτητα και την πολιτική υπόσταση και οντότητα των εκπροσώπων κάθε περιοχής, ήταν και το περιφερειακό αναπτυξιακό αντίκρισμα...η κυρίαρχη αφορμή και αιτία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σε κάθε περιοχή υπαγορευόταν περισσότερο από την δυναμικότητα και την ικανότητα παρέμβασης των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής. Παρακάτω ο κ Τασούλας προσθέτει: Όσο πιο βαρύγδουπη είναι μια λέξη τόσο πιο φτωχό είναι το αποτέλεσμα… Άμα ακούτε για ολιστικό και στρατηγικό σχεδιασμό κάντε πέρα.

Γ.- Μετά από τα παραπάνω προσθέτω: α) Να αγιάσει το στόμα σου κ. Τασούλα. Είπες τις μεγάλες αλήθειες που οι πολιτικοί μας δεν αντέχουν να τις ακούνε ούτε να παραδεχτούν.

β) Έχω μελετήσει σε βάθος επί σειρά ετών τα προβλήματα της Αιτωλ/νίας και κατέληξα σε αποκρυσταλλωμένες απόψεις για παθογένειες που την μαστίζουν.

γ) Απαιτείται μια κίνηση ΜΑΤ η οποία θα ξεριζώσει πλήθος παθογενειών και θα δώσει στο Αγρίνιο δικαίως την απαιτούμενη οντότητα από την ανυπαρξία του στον χάρτη των εβδομήντα τεσσάρων Π.Ε. της χώρας. Σχετικό είναι το ανηρτημένο άρθρο μου:  ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

δ) Όχι άλλους εμπαιγμούς και περιφρονήσεις. Όχι άλλο στρουθοκαμηλισμό. Ελάτε οι φορείς του Αγρινίου ενωμένοι να απευθυνθούμε αρμοδίως, απαιτώντας το αυτονόητο δικαίωμα του Αγρινίου να γίνει ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα.

ε) Σε περίπτωση που αδρανήσετε θα συνεχίσουμε να παραγκωνιζόμαστε με παρασκηνιακό τρόπο από τα μικρόψυχα συμφέροντα παραγόντων γειτονικών πόλεων. Το κρίμα θα βαραίνει τις ψυχές σας και το μέλλον του τόπου μας. Οι απόγονοί σας θα σας κατακρίνουν.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 
Διαβάστηκε 704 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 19:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.