Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  11:22 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 18:47

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα: Μειώνεται σε 5 ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής για αποφάσεις περί των νέων μέτρων

Με το θέμα της καραντίνας ασυμπτωματικών ασχολήθηκε η Επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε. Αποφασίστηκε να μειωθεί το διάστημα της καραντίνας από τις 10 μέρες στις 5 για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, κατά τα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πρόσθεσε δε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού, ακόμα και στο σπίτι, για άλλες πέντε ημέρες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, υιοθέτηκε επίσης η απόφαση του CDC ότι οι τριπλά εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αλλα θα φορούν μάσκες για 10 μέρες. Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Αύριο, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, η επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου, για να εισηγηθεί αν θα πρέπει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου να επισπευθούν πριν την Πρωτοχρονιά.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 617 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.