Σάββατο, 4η Μαίου 2024  3:46 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 00:09

Κινητοποίηση στο Παναιτώλιο για το Ταχυδρομείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κινητοποίηση στο Παναιτώλιο για το Ταχυδρομείο

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι κάτοικοι φοβούνται το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο

Τι αναφέρει ο Διονύσης Παλούμπας μέλος της επιτροπής κατοίκων, η οποία οργανώνει την κινητοποίηση 

Κινητοποίηση προετοιμάζει η επιτροπή των κατοίκων του Παναιτωλίου, με σκοπό να στείλει ηχηρό μήνυμα και να αποτρέψει τον κίνδυνο λουκέτου του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο.

Το μέλος της επιτροπής Δόνυσης Παλούμπας που μίλησε στη «Σ» για την κινητοποίηση της Κυριακής και ανέφερε πως το «ποτήρι ξεχείλισε για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς βλέπουν την μια υπηρεσία να υποβαθμίζεται και να κλείνει μετά την άλλη.

Σύμφωνα με τον κ. Παλούμπα:

«γνωρίζουμε πολύ καλά πως εδώ και χρόνια το ταχυδρομείο του Παναιτωλίου είναι στο «μάτι του κυκλώνα», επιχειρείται με διάφορες μορφές να ιδιωτικοποιηθεί, μαζί με χιλιάδες άλλα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ. Από μια υπηρεσία δηλαδή που είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει επιχείρηση, που σημαίνει και μετοχές.

Κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης έκλεισαν 70 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και ο σχεδιασμός που υπήρχε ήταν να κλείσουν ακόμη 200.

Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε πολλά έτοιμα πράγματα και επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των ταχυδρομείων, να περάσει δηλαδή την περιουσία του ελληνικού λάου σε ιδιώτες, κάνοντας αυτό που πιστεύει ταυτόχρονα.

Τα τελευταία χρόνια επίσης είναι γνωστό ότι στο αντικείμενο αυτό έχουν δοθεί πάνω από 500 άδειες σε εταιρείες, ξέρουμε επίσης ότι δεν δίνουν τα χρήματα σε εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και τα βγάζουν προβληματικά πολλά υποκαταστήματα χωρίς λόγο.

Τα ΕΛΤΑ από το 1829 φτιάχτηκαν από τον κόπο του ελληνικού λαού και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται σαν να είναι το σπίτι του. Αν ιδιωτικοποιηθούν τα ΕΛΤΑ για τους κατοίκους του Παναιτωλίου σημαίνει ότι θα στοιχίζει ο κούκος αηδόνι για μια υπηρεσία.

Έχουμε δεχθεί πολλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, έκλεισε λ.χ. το παράρτημα της Αγροτικής Τράπεζας που είχαμε στο Παναιτώλιο, είχαμε δύο νοσοκόμους και γιατρό και τώρα έχουμε μόνο γιατρό 60 μέρες το χρόνο για να μας γράφει τα φάρμακα. Υπήρχαν υπηρεσίες στην Κοινότητα που χάθηκαν, αν πάρουν το ταχυδρομείο θα είναι η ταφόπλακα για το χωριό μας. Ξεχείλισε το ποτήρι. Πως θα καλύψουμε τις ανάγκες μας και τις υποχρεώσεις μας; Παράλληλα υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την υπηρεσία.

Συνεπώς, οδεύουμε προς την υποβάθμιση και κατάργηση της υπηρεσίας αυτής. Πρέπει να αντιδράσουμε και γι αυτό κινητοποιούμαστε. Μας αφορά όλους και δεν πρέπει να μείνει κανείς αμέτοχος. Το τοπικό κατάστημα δεν είναι ελλειμματικό, απεναντίας, καθώς σχεδόν όλα τα σπίτια του Παναιτωλίου έχουν επαφή με το ταχυδρομείο.

Δεν αφορά λ.χ. 500 άτομα, που και τότε θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε, αλλά αφορά περίπου 5.000 άτομα που ζουν στο Παναιτώλιο. Είμαστε αγανακτισμένοι, όλοι πρέπει να αντιληφτούν ότι μόνο ο λαός μόνο μπορεί να σώσει τον λαό».

Το κάλεσμα είναι γενικό και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και το «προσκλητήριο» που συνυπογράφουν 50 κάτοικοι του Παναιτωλίου είναι για την ερχόμενη Κυριακή 12/12 στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία (Ομόνοια) του Παναιτωλίου.

Επιστολή Παπαναστασίου στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ:

Να μην κλείσει το υποκατάστημα

Με επιστολή προς την Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  εκφράζει την έντονη ανησυχία της Δημοτικής Αρχής για την υπολειτουργία του καταστήματος στο Παναιτώλιο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Με την παρούσα επιστολή καταθέτω την έντονη ανησυχία, τόσο τη δική μου όσο και της τοπικής κοινωνίας, που προκλήθηκε από πληροφορίες ότι επίκειται το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ  Παναιτωλίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί  τους κατοίκους Παναιτωλίου αλλά και κατοίκους όμορων Κοινοτήτων. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός μόνο της Κοινότητας Παναιτωλίου ανέρχεται σε 2891 κατοίκους και ο συνολικός πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων σε 6483 κατοίκους.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρόκειται για μια υπηρεσία πολύτιμη για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου καθώς εξυπηρετεί τη διακίνηση αλληλογραφίας, πληρωμές συντάξεων και οφειλών Δημοσίου κυρίως ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος θα διαταράξει την καθημερινότητα των δημοτών, καθώς θα αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός των ορίων της Κοινότητας Παναιτωλίου για να εξυπηρετηθούν.

Η μετακίνηση αυτή θα επιφέρει σημαντικό φόρτο στα καταστήματα Αγρινίου και Καινουργίου, που ήδη εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό δημοτών.

Σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι  λόγω πανδημίας κάνει ακόμη πιο αποτρεπτική την προοπτική  κλεισίματος του καταστήματος Παναιτωλίου.

Επιπλέον γίνομαι αποδέκτης πολλών παραπόνων για το συγκεκριμένο κατάστημα που λειτουργεί με έναν μόνο υπάλληλο και ουσιαστικά υπολειτουργεί. Η τοπική  κοινωνία είναι ανάστατη και έτοιμη για  κινητοποιήσεις.

Κύριε Πρόεδρε,

Με κεντρικό γνώμονα ότι κοινός μας στόχος είναι η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών σας καλώ να φροντίσετε για την απρόσκοπτη λειτουργία του Καταστήματος.

Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στον αγώνα των κατοίκων και δηλώνω ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους. Σας ζητώ να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τελικά να μην κλείσει το Κατάστημα των ΕΛΤΑ Παναιτωλίου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 689 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.