Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  1:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 22:47

Αγρίνιο: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα δωρεάν self test

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγρίνιο: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα δωρεάν self test

Από 100 μέχρι και 150 άτομα την ημέρα μπορεί να δεχθεί ένα φαρμακείο στο κέντρο του Αγρινίου για τη χορήγηση των δωρεάν self test!

Μικροπροβλήματα με την πλατφόρμα

Ξεκίνησε από την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η δωρεάν παραχώρηση ενός self test προς όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας, ενώ η δωρεάν χορήγηση self test θα επαναληφτεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και μεταξύ 03/01/22 και 07/01/22.

Μπορεί το μέτρο να μην είναι υποχρεωτικό, ωστόσο, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Το ενδιαφέρον των πολιτών για την απόκτηση του δωρεάν self test στην περιοχή του Αγρινίου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέα Κοντοπάνο είναι πολύ μεγάλο.

Μάλιστα, σε καθημερινή βάση, ένα φαρμακείο του κέντρου μπορεί να δεχθεί μεταξύ 100 και 150 ατόμων αποκλειστικά για τον λόγο αυτό!

Η διαδικασία δυσκολεύει πάρα πολύ τους φαρμακοποιούς, ενώ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπήρχε καμία έλλειψη τεστ από τις φαρμακαποθήκες προς τα φαρμακεία!

Ένα ακόμη εμπόδιο στην εργασία των φαρμακοποιών είναι ότι συχνά «κολλάει» το σύστημα, με αποτέλεσμα και οι πολίτες να αναμένουν περισσότερο από τον κανονικό χρόνο για να προμηθευτούν το τεστ τους.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοπάνος μιλώντας στη «Σ» αναφέρει επί του θέματος: «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για τα δωρεάν self test και γι’ αυτό με δυσκολία μπορούμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση, ενώ πέραν αυτών το σύστημα κολλάει κάποιες στιγμές και χρειάζεται ο κόσμος να περιμένει λίγο για να ξεκολλήσει.

Είναι μια κίνηση που βοηθά, αλλά είναι πολύ χρονοβόρα και για τα φαρμακεία έχει μεγάλο βάρος, καθώς δίνουμε μόνο ένα τεστ. Η γνώμη μου δεν είναι τόσο θετική γιατί γίνεται μόνο για ένα τεστ.

Καλό θεωρώ πως θα ήταν ο κάθε πολίτης να πάρει δύο τεστ και όχι να επαναληφτεί η διαδικασία αυτή στις αρχές του χρόνου, όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Κατά προσέγγιση καθημερινά σε ένα φαρμακείο του κέντρου του Αγρινίου μπορεί να πηγαίνουν 100 με 150 άτομα για να παραλάβουν το τεστ τους.

Ο αριθμός των τεστ δεν πάει ανάλογα με τον εκάστοτε φαρμακευτικό σύλλογο. Όλοι οι φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει στην φαρμακαποθήκη από την οποία εξυπηρετούνται, στην οποία είναι πελάτες, έναν αριθμό τεστ και πηγαίνει ένα stock από τεστ στις φαρμακαποθήκες ανάλογα τους πελάτες που έχουν δηλώσει τα φαρμακεία.

Προσπαθούμε κανένα φαρμακείο να μην ξεμείνει από τεστ και γι’ αυτό προς στιγμή δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα στην προμήθεια τεστ από τις φαρμακαποθήκες προς τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κυβέρνησης θα δοθεί ένα τεστ την τρέχουσα εβδομάδα και ακόμη ένα τεστ την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους από 3/01/22 και μετά δηλαδή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σ’ αυτό αποσκοπούσε και η ενέργεια του κράτους, να δώσει δωρεάν ένα τεστ σε όλους τους πολίτες.

Πρέπει ενόψει των εορτών να προσέξουμε όλοι, να μην ερχόμαστε πολύ κοντά, να αποφεύγουμε τη συγκέντρωση πολλών ατόμων σε ένα χώρο κλπ, γιατί ήδη είμαστε σε δύσκολη θέση αυτή την στιγμή και αν επιβαρυνθεί το όλο θέμα στις γιορτές ή μετά απ’ αυτές τότε θα αντιμετωπίσουμε σοβαρότερο θέμα».

Σημαντικό είναι οι πολίτες να μην αφήσουν για την τελευταία στιγμή την προμήθεια του τεστ τους από το φαρμακείο. Καλό είναι, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, μέχρι και την Παρασκευή που είναι εργάσιμη ημέρα να τα έχουν προμηθευτεί, ώστε το Σαββατοκύριακο να μην δημιουργηθούν ουρές στα φαρμακεία και να αποφευχθεί η μεγάλη αναμονή και η ταλαιπωρία των πολιτών.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 618 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.