Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:28 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 19:35

Λιβανός: Επενδύουμε στους πραγματικούς παραγωγούς και στη νέα γενιά αγροτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη σημασία που έχει για την οικονομία μας η ύπαρξη Εθνικής Στρατηγικής στον αγροτικό τομέα, που έλειπε από τη χώρα μας ανέδειξε ο ΥπΑΑΤ, Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξή του στον real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα ΚΑΠ οι πόροι της οποίας ισοδυναμούν με ένα επί πλέον ΕΣΠΑ, αλλά και στη στόχευση του ΥπΑΑΤ να επενδύσει στους πραγματικούς παραγωγούς και στη νέα γενιά αγροτών.

«Το πακέτο της αγροτικής πολιτικής που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες είναι περίπου 20 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα δυνατό εργαλείο για να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη, για να μπορέσουμε να επενδύσουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη, να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το Αθηνο-κεντρικό μοντέλο, να κρατήσουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο βοηθώντας τη δύσκολη δουλειά του Έλληνα αγρότη. Και βοηθώντας ταυτόχρονα και τις επενδύσεις για ανθρώπους εκτός γεωργίας να δουν αυτόν τον χώρο σαν μια καλή πιθανότητα επένδυσης και κέρδους» τόνισε ο υπουργός.

«Από τη χώρα μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια μια εθνική στρατηγική. Δηλαδή να υπάρχει ένας μπούσουλας πίσω από τον οποίον να συνταχθούν όλοι και να ξέρουν και οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις όταν αλλάζουν όπως και οι αγρότες, ποια είναι η εθνική στρατηγική» πρόσθεσε.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι μέσα από το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» θα πραγματοποιηθούν έργα υποδομής σε όλη την περιφέρεια στον τομέα της άρδευσης. «Πρέπει να επενδύσουμε στις υποδομές, όπως τα λιμάνια και οι μεγάλες οδοί άλλαξαν την εικόνα της περιφέρειας, έτσι εμείς προγραμματίσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής σε φράγματα και αρδευτικά δίκτυα, που θα υπερβεί τα 4 δισ. τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Λιβανός.

Σε ερώτηση για τον αν πρέπει να αλλάξουν οι καλλιέργειες ο κ. Λιβανός είπε ότι «καλλιέργειες σωστές έχουμε, τρόπο παραγωγής και μέγεθος δεν έχουμε. Γι’ αυτό προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στα συλλογικά σχήματα» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει εξορθολογισμός και απάλειψη των χρόνιων στρεβλώσεων στο καθεστώς ενισχύσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ και τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ επενδύει στους πραγματικούς παραγωγούς.

Τέλος ο κ. Λιβανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα Νέων Αγροτών τα οποία για εφέτος είναι διπλάσια από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα οι αιτήσεις του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη θα δώσει σε όσους επιλεγούν 40.000 ευρώ ενώ το προηγούμενο έδινε έως 17.000 ευρώ. Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι το ΥπΑΑΤ επενδύει με πράξεις στη νέα γενιά αγροτών, γιατί αυτοί αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Διαβάστηκε 451 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία