Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:11 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 21:07

Πρόταση για νέα ανάπλαση από το Δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόταση για νέα ανάπλαση από το Δήμο Αγρινίου

Βασικό σημείο της προτεινόμενης παρέμβασης οι οδού Παλαμά, Γεράκη και ο πεζόδρομος  Βαλαωρίτη

Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο θα υποβάλλει ο Δήμος Αγρινίου για την «Ανάπλαση οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζοδρόμου Βαλαωρίτη Δήμου Αγρινίου».

Το έργο κινείται στη φιλοσοφία των υπολοίπων έργων στο κέντρο του Αγρινίου που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει των κριτηρίων της πρόσκλησης του «Πράσινου Ταμείου» θα μπορέσει να λάβει για την πρότασή του επιχορήγηση 670.905 € (βάσει του πληθυσμιακού κριτηρίου), όμως επειδή το ποσό ένταξης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του προϋπολογισμού, συνολικός προϋπολογισμός του έργου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,1 εκατ. € και το υπόλοιπο ποσό να προκύψει από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανάπλαση των παρακάτω οδών και πεζοδρόμων του Σχεδίου Πόλης του Δήμου Αγρινίου: 

οδός Παλαμά συνολικού μήκους 270 μ.,
οδός Γεράκη συνολικού μήκους 80 μ.,
πεζόδρομος Βαλαωρίτη συνολικού μήκους 115 μ.

καθώς και τμήματα των οδών:

Δαγκλή συνολικού μήκους 45 μ.
Δεληγιώργη συνολικού μήκους 45 μ.
Αγίου Δημητρίου συνολικού μήκους 85 μ.
ώστε να είναι ολοκληρωμένη και τεχνικά άρτια η ανάπλαση της εν λόγω περιοχής

Είναι οδοί που βρίσκονται εντός Σχεδίου Πόλης Αγρινίου, εντός του ιστορικού – εμπορικού κέντρου της πόλης, με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα, για μεγάλο όγκο εμπορικών συναλλαγών και πλήθος άλλων χρήσεων, αφού συνδέονται άμεσα με όλων των ειδών των καθημερινών δραστηριοτήτων της πόλης.

Η ανάπλαση αφορά τις ανωτέρω οδούς και πεζόδρομους, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, στη λογική των αναπλάσεων των όμορων οδών ή περιοχών που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν (έργα ΒΑΑ, Ανοικτό κέντρο Εμπορίου κ.λπ.)

Επίσης αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των ανωτέρω οδών και πεζοδρόμων με την καθαίρεση των υπαρχόντων υποδομών που είναι παλαιωμένες και με σημαντικά χρόνια προβλήματα είτε του οδοστρώματος είτε των υποδομών ύδρευσης – αποχέτευσης οι οποίες είναι κατασκευασμένες προ 50 ετών περίπου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλου κόστους παροδική συντήρησή τους.

Υψομετρικά οι οδοί και οι πεζόδρομοι θα παραμείνουν στην ίδια στάθμη κι αυτό γιατί υπάρχει ήδη διαμορφωμένη κατάσταση από τα υπάρχοντα κτίρια.

Δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκσκαφές σε βάθος, πλην των εκσκαφών για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης οι οποίες θα φτάσουν το μέσο βάθος των περίπου 2,00 μ..

Τέλος θα διατηρηθεί η υπάρχουσα φύτευση και θα συμπληρωθεί και όπου είναι εφικτό θα διαμορφωθούν μικροί χώροι πρασίνου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 644 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.