Κυριακή, 14η Απριλίου 2024  6:02 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 21:06

NASA: Στις 11 Δεκεμβρίου θα περάσει από τη Γη τεράστιος αστεροειδής σαν τον Πύργο του Άιφελ (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ο αστεροειδής επ' ονόματι 4660 Nereus ή 1982 DB με διάμετρο περίπου 330 μέτρα, όσο ύψος έχει ο Πύργος του Άιφελ δηλαδή, αναμένεται να περάσει από τη Γη.

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA) θεωρεί τον αστεροειδή 4660 Nereus πιθανώς επικίνδυνο, λόγω του μεγέθους του και της εγγύτητά του στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τον Forbes.

Αποτελεί όμως και μια σημαντική ευκαιρία για μελλοντικές διαστημικές αποστολές και επιστημονική έρευνα.

«Θα μπορούσε να αποτελέσει το μέρος απ’ όπου θα αποκτήσουμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για να δώσουμε ενέργεια στις βάσεις που θα βρίσκονται στη Σελήνη, στον Άρη ή σε τροχιά κάποια μέρα» ανέφερε η NASA, σύμφωνα με τον Forbes.

Ο αστεροειδής 4660 Nereus θεωρείται ως ένας από του πλέον πρόσφορους αστεροειδής για εξορύξεις, χάρη στα κοιτάσματά του με ορυκτά.

Ο διαστημικός βράχος αποτελείται από νικέλιο, κοβάλτιο και σίδηρο, αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 11 Δεκέμβρη, ο τεράστιος αστεροειδής θα βρεθεί στο κοντινότερο σημείο του σε σχέση με τον πλανήτη μας τα τελευταία 20 χρόνια.

Το μέγεθος του ουράνιου σώματος και η κοντινή απόστασή του στη Γη χαρακτηρίζονται ως ιδανικά από τους επιστήμονες για να αποτελέσει στόχο για διαστημικές αποστολές.

«Τοποθετείται μεταξύ του 3% των πιο προσβάσιμων αστεροειδών κοντά στη Γη» έγραψαν ερευνητές σε μελέτη τους του 2009.

«Ο Nereus αποτελούσε έναν αρχικό στόχο για την αποστολή NEAR της NASA, που τελικά όμως επισκέφτηκε τον αστεροειδή EROS» σημειώνει ο Forbes.

Ο αστεροειδής πρόκειται να προσεγγίσει τη Γη σε απόσταση 2,5 εκατ. μιλίων, μια μικρή απόσταση για τα αστρονομικά δεδομένα, αλλά είναι περίπου 10 φορές μακρύτερα από ό,τι βρίσκεται η Σελήνη σε σχέση με τον πλανήτη μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αστεροειδείς και κομήτες χαρακτηρίζονται ως NEO (Near Earth Objects) όταν βρίσκονται σε απόσταση κοντινή με τον πλανήτη μας.

«Έχουν τη δυναμική να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας και περνούν κοντά από τον πλανήτη μας με ανησυχητική συχνότητα. Κάποιες φορές τα βλέπουμε να καταφτάνουν κι άλλοτε όχι» αναφέρει το Planetary Society.

pronews.gr

Διαβάστηκε 647 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.