Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 10:02

Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει σχεδιάσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τα προγράμματα φέρουν τους τίτλους «Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ. Ο πρωτοπόρος του Τύπου στο Μεσολόγγι» και «Ιερή Πόλη Μεσολογγίου: Το Αλωνάκι της Θυσίας. Από την έναρξη της Επανάστασης με τον Δημήτρη Μακρή και τον Αθανάσιο Ραζη- Κότσικα έως τις πράξεις τέλους του Χρήστου Καψάλη και Ιωσήφ Ρωγών». Πρόκειται για βιωματικές δράσεις, με περιήγηση σε ιστορικά σημεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αναδεικνύοντας σημαντικές πτυχές της Επανάστασης, με τρόπο εύληπτο και ψυχαγωγικό για τους μικρούς και νεαρούς συμμετέχοντες. Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Υπηρεσίας μας, προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτά.

Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποδέχθηκε πρόταση συνεργασίας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο “Το Μουσείο Πάει Σχολείο”, η οποία σχεδιάστηκε και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Σκοπός της δράσης είναι η παρουσίαση από το Πολεμικό Μουσείο μιας αυτοδύναμης περιοδεύουσας έκθεσης με τίτλο «Αγωνιστές και άρματα», που απευθύνεται σε μαθητές. Οι πόλεις στις οποίες περιοδεύει η έκθεση είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, η  Κέρκυρα, η Λέσβος, η Σύρος, η Πάτρα, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Λαμία, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και το Μεσολόγγι.

Η έκθεση επιλεγμένων κειμηλίων θα βρίσκεται στο Μεσολόγγι κατά το διάστημα 29/11/2021 έως 3/12/2021 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου, στη κεντρική πλατεία (Μάρκου Μπότσαρη).

Υπεύθυνη επικοινωνίας και παρακολούθησης των δράσεων έχει οριστεί η Μουσειοπαιδαγωγός κα Γαβρίνα Δήμητρα, την οποία μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 26310-55654, καθημερινά 7:00 πμ -3:00 μμ. για περισσότερες διευκρινίσεις.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ

ΔΡ ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΙΚΑΤΟΥ,  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 561 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.