Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:18 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 15:31

Οικονομικοί Λογαριασμοί Γεωργίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έτος 2020 & Αναθεώρηση των Ετών 2018-2019.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακoίνωσε τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, έτους 2020 και τα αναθεωρημένα αποτελέσματα των ετών 2018-2019, τα οποία καταρτίστηκαν τον Σεπτέμβριο 2021, σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 138/2004.

Οι Οικονομικοί Λογαριασμοί Γεωργίας αναφέρονται στο Εισόδημα των δραστηριοτήτων του γεωργικού κλάδου (γεωργία - κτηνοτροφία), αποτελούν δορυφορικό λογαριασμό του συστήματος των Εθνικών Λογαριασμών και παρέχουν συμπληρωματικά στοιχεία για τον γεωργικό κλάδο.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, προέρχονται από έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και από άλλες διοικητικές πηγές δεδομένων. Πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη αναθεώρηση των Ετήσιων Εθνικών Λογαριασμών που αντικατοπτρίζεται στους Οικονομικούς Λογαριασμούς Γεωργίας, παρέχονται στο Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στις 15/10/2021 και διατίθεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (2η εκτίμηση)

Στο πλαίσιο της κατάρτισης των Λογαριασμών του γεωργικού κλάδου, οι εργασίες αναθεώρησης ετών 2018-2019, περιλάμβαναν την αξιοποίηση επικαιροποιημένων πηγών στοιχείων για τον υπολογισμό των συνιστωσών του γεωργικού εισοδήματος.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία για το έτος 2020, αντανακλούν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ. Για την κατάρτιση των εκτιμήσεων χρησιμοποιήθηκαν όλες οι βέλτιστες διαθέσιμες πηγές δεδομένων.

Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας σε Τρέχουσες Τιμές για τα έτη 2017-2020.

Στον Πίνακα 2 παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας σε Σταθερές Τιμές προηγούμενου έτους για τα έτη 2017-2020.

Διάθεση αναλυτικών αποτελεσμάτων Αναλυτικοί πίνακες των στοιχείων των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας και η μεθοδολογία κατάρτισής τους, είναι EΔΩ.

Διαβάστηκε 560 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία