Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:05 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 18:52

Το Ιστορικό – Αρχαιολογικό (για λίγο ακόμη) του Αγρινίου ερευνά την Αμφίπολη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων διενεργεί ανασκαφική έρευνα στην Ακρόπολη της Αμφίπολης.

Πρόκειται για μία συνεργασία του Τμήματος με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο πλαίσιο της οποίας έχει σχεδιαστεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα μέχρι το 2023, με στόχο τη μελέτη της πρωτοχριστιανικής ακρόπολης της Αμφίπολης εκεί όπου είχε αναπτυχθεί ο πυρήνας της αρχαίας και βυζαντινής πόλης. Η ακρόπολη της Αμφίπολης βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα από τον περίφημο τύμβο Καστά και την άλλη αρχαιολογική έρευνα που το 2014 απέκτησε πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση λόγω των ευρημάτων της.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για μία αξιοσημείωτη συνεργασία ενός νεοσύστατου πανεπιστημιακού τμήματος, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του ουσιαστικά στα τέλη του 2019 και δυστυχώς πρόκειται σύντομα βάσει του νέου σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών να αποχωρήσει από το Αγρίνιο και να μεταφερθεί στην Πάτρα.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 565 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.