Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:51 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 19:36

Ράδιο Αρβύλα: 5 λόγοι που τους κάνουν ανίκητους στη τηλεθέαση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και κάπως έτσι, οι Ράδιο Αρβύλα και ο Αντώνης Κανάκης, μετά από πολλούς μήνες μεταγραφολογίας, όχι απλά έκαναν τη πρεμιέρα τους στον ANT1, αλλά έκλεισαν τη πρώτη τους βδομάδα στον αέρα, ξεπερνώντας -ξανά- κάθε προσδοκία στη τηλεθέαση. Ποιοι είναι όμως οι 5 λόγοι, που κάνουν τους Ράδιο Αρβύλα τόσο άτρωτους, σε όποιο κανάλι ή ζώνη κι αν βρίσκονται;

Μια μικρή εισαγωγή για τον μύθο του Lead In

Πριν λίγο καιρό, Διευθύνων Σύμβουλος καναλιού μου έλεγε πως το lead in στη τηλεόραση δεν είναι παρά ένας μύθος. Προφανώς όλα τα προγράμματα θα ήθελαν πριν από αυτά να παίζει το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα, και μετά από αυτά το ίδιο, και την ίδια ώρα όλα τα άλλα κανάλια και προγράμματα να ρίξουνε… μαύρο. Μύθος, και το πιο κοντινό σε αυτό τον μύθο είναι φέτος το MEGA που πάει να κάνει τον Μύθο, πραγματικότητα. Κατα τα άλλα όμως, ούτε το Bachelor οφελείται από τον Σασμό, ούτε το Game of Chefs από τους Αρβύλα, ούτε τίποτα στον ΣΚΑΙ από το Νίκο Μουτσινά κοκ. Αν ένα πρόγραμμα ειναι ΚΑΛΟ, θα το δεί καποιος ακόμα και αν είναι στο Κανάλι της Βουλής (εξαιρετικό κανάλι με ποιοτικό πρόγραμμα – τυχαίο το παράδειγμα). Και αυτό έχουν πετύχει οι Ράδιο Αρβύλα εδώ και πολλά χρόνια σε οποιοδήποτε κανάλι κι αν βρίσκονται, και ήρθαν τώρα να φέρουν τα πάνω κάτω και να παίξουν οι ίδιοι το τελευταίο χαρτί του ANT1 στη τηλεθέαση. Και πάμε τώρα στους λόγους που προείπαμε.

Μέρα χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη μέρα

Χιούμορ. Γέλιο. Στις μέρες μας, που τόσο ταλανίζονται από έντονα κοινωνικά, πολιτικά, και ιατρικά -τα οποία trend-αρουν εδώ και 2 χρόνια- προβλήματα, το γέλιο λείπει τόσο πολύ. Κάποτε οι πρωινές εκπομπές, ψυχαγωγικές τις έλεγαν, είχαν το ρόλο αυτό. Τώρα πια, το βλέπετε, το ξέρετε, μόνο ψυχαγωγικές δεν είναι. Και δεν εμβαθύνω άλλο. Τα δελτία ειδήσεων, μαύρη μαυρίλα. Τι θέλει λοιπόν ο τηλεθεατής; Να σκάσει λίγο το χειλάκι του, να γελάσει. Οι Ράδιο Αρβύλα λοιπόν, με το άπλετο χιούμορ που τους διακατέχει, όχι μόνο προσφέρουν γέλιο, αλλά περνάνε και τα μηνύματα που πρέπει να περαστούν, με τον ίδιο τρόπο. Και πιστέψτε με, όταν κάποιος μιλάει στη γλώσσα κάθε ηλικίας, μπορεί να περάσει και μηνύματα χωρίς να γίνει κουραστικός.

Απαλλαγμένοι από κατευθυντήριες γραμμές

Κάτι που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι ότι ο λόγος που ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του άργησαν να πάρουν την απόφαση τους, σχετικά με ποιο κανάλι θα συμφωνήσουν φέτος, δεν ήταν οικονομικός. Εντάξει διαπραγματεύσεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Αλλά ο λόγος ήταν κυρίως η ελευθερία λόγου, έκφρασης, λεξιλογίου, θεματολογίας. Ότι πολιτικό μου αρέσει το λέω, ότι δεν μου αρέσει πάλι το λέω. Ότι μου αρέσει από ένα άλλο κανάλι το εκθειάζω, ότι δεν μου αρέσει το σατιρίζω και το καυτηριάζω. Η ελευθερία λοιπόν αυτή, που τους έδωσε τελικά ο ANT1, τους ανεβάζει στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, που με τα χρόνια γίνονται όλο και πιο υποψιασμένοι.


Από τους τηλεθεατές, για τους τηλεθεατές

Το βασικό συστατικό στη συνταγή των Ράδιο Αρβύλα είναι η επικοινωνία με το κοινό, κι αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για την επικράτηση τους στη τηλεθέαση. Κάθε είδους κοινό, όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά κυρίως το νεανικό, το δυναμικό. Από την αρχή της εκπομπής, πριν το κρύο ανέκδοτο, μετά από αυτό, κατα τη διάρκεια των βίντεο, αλλά και τα ίδια τα βίντεο, είναι από και προς τους τηλεθεατές. Πλήρης αλληλεπίδραση, κερασάκι στη τούρτα της οποίας είναι η ψηφοφορία σε ζωντανό χρόνο από το κοινό σε αστεία polls που μπαίνουν καθημερινά και διαρκούν καθόλη τη διάρκεια της εκπομπής.

Περνάνε καλά και βγαίνει προς τα έξω

Πόσες φορές έχουμε δει στη τηλεόραση να χαλάνε φιλίες; Πόσες φορές έχουμε δει ανθρώπους να τσακώνονται για τη… μαρκίζα, για τα λεφτά, για 10′ λεπτά παραπάνω προβολής ή ομιλίας; Στους Ράδιο Αρβύλα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και αυτό οφείλεται τόσο στον ίδιο τον Αντώνη Κανάκη, αλλά και στους συνεργάτες του. Ο μεν Κανάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι το αφεντικό. Ο front man για να τα λέμε σωστά. Είναι ο κεντρικός παρουσιαστής, είναι αυτός που κατευθύνει τη κουβέντα, ο παραγωγός, ο διευθυντής σύνταξης, τα πάντα. Και η τρομερή παρέα του, οι συνεργάτες του εδώ και χρόνια, κρατάνε τον δικό τους ρόλο, ξέρουν τι και πότε να το κάνουν ή πουν. Περνάνε όλοι μαζί καλά, και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που περνάνε τόσο καλά, ώστε να μην προλαβαίνουν σε μια ώρα να τελειώσουν αυτά που είχαν σκοπό να δείξουν. Χθες συγκεκριμένα προσπέρασαν 2 βίντεο αν θυμάμαι καλά, μπορεί και 3, γιατί έφτασε η ώρα 21:00. Χίλιες φορές δηλαδή να τα δείχνανε, και να μην άρχιζε το Game of Chefs (ops, sorry…).


Η υπερ-έκθεση και το “ξεχείλωμα” κάνουν κακό – Η αναμονή μόνο καλό

Τι λένε εδώ και χρόνια οι δημοσιογράφοι για τον “τυχερό” Αντώνη Κανάκη; Ότι ξεκινάει τη σεζόν τελευταίος, και τελειώνει τη σεζόν πρώτος. Ότι ξεκινάει χειμώνα και τελειώνει άνοιξη. Φέτος το είπε και μόνος του ο άνθρωπος, για να μας βγάλει από τον κόπο. Είπε χθες ότι οι Ράδιο Αρβύλα θα τελειώσουν πριν το Πάσχα. Το ανακοίνωσε ήδη. Έλα όμως που αυτό είναι και το καλό. Όταν ένα πρόγραμμα “ξεχειλώνει”, χάνει τη δύναμη του. Το κοινό βαριέται, κουράζεται. Το είδος της εκπομπής που κάνουν, θα μπορούσε να διαρκεί ολόκληρο το χρόνο! Και δε γίνεται όμως, και δε το θέλουν. Αντίθετα, όταν μια εκπομπή είναι καλή, η αναμονή που δημιουργεί είναι ευεργετική. Ο κόσμος αδημονεί να ξανά-ξεκινήσει. Και οι έξι αυτοί μήνες αναμονής, κάνουν κάθε σεζόν των Ράδιο Αρβύλα, πολυαναμενόμενη, κάτι που δε συμβαίνει με άλλες εκπομπές.

youfly.com

Διαβάστηκε 696 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.