Δευτέρα, 4η Ιουλίου 2022  3:53 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 18:36

Αγρίνιο: Η μόνος δήμος στην Ελλάδα που ενας άλλος δήμος θέλει να εξυπηρετεί τους δημότες του!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτό που έγινε προχθές, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μεσολογγίου κ. Λύρου, δεν έχει όμοιό του στην Ελλάδα! Συσκέφτηκαν οι φορείς, το εργατικό κέντρο, οι φαρμακοποιοί(!), οι δικηγόροι, οι οδοντίατροι(!)και οι… εμποροβιομήχανοι με ποιο αίτημα λέτε; Να μην υπάγονται οι δημότες του Αγρινίου από την Μακρυνεία και το Αγγελόκαστρο σε υπηρεσίες του Αγρινίου!

Να εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στο Μεσολόγγι για ΔΟΥ, Πρωτοδικείο και Αστυνομία για να μην αποδυναμωθούν- λέει -και χάσουν κάνα δημόσιο υπάλληλο κάτω στον νότο! Δεν φτάνει που εκατοντάδες Αγρινιώτες δημόσιοι υπάλληλοι ξεκουβαλιούνται από μια πενταπλάσια πόλη και πάνε για δουλειά κάθε πρωί στο Μεσολόγγι, γιατί είναι διοικητική πρωτεύουσα(ότι κι αν σημαίνει αυτό)!

Η ιστορία ξεκίνησε από το ότι ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ- επιτέλους- αποφάσισε οι Αγρινιώτες από Μακρυνεία και Αγγελόκαστρο να εξυπηρετούνται από την ΔΟΥ του Αγρινίου. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν σε άλλη πόλη από εκείνη όπου ανήκουν. Γιατί; Γιατί έτσι! Γιατί κάποτε αυτά τα χωριά που ζουν μέσα στο Αγρίνιο υπάγονταν στο Μεσολόγγι!

Ε, ζήτησε κι ο δήμαρχος Αγρινίου, τώρα που έγινε το πρώτο βήμα της ΛΟΓΙΚΗΣ, να ακολουθήσει και το Πρωτοδικείο και η Αστυνομία, διότι ακόμη και σήμερα για τις αστυνομικές και δικαστικές υποθέσεις τους, παρότι ζουν στο Αγρίνιο, υπάγονται στο Μεσολόγγι!
Κι αυτό πείραξε τον δήμαρχο και τους φορείς στην… διοικητική πρωτεύουσα! Διότι θα χαθεί μέρος της καθημερινής οικονομικής μετάγγισης που γίνεται από το Αγρίνιο προς το Μεσολόγγι!

Πέρα από κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και λογικής, δεν πρέπει να υπάρχει άλλη περίπτωση σαν του Αγρινίου, πόλη που να είναι τόσο πολύ δέσμια σε μια άλλη πέντε φορές μικρότερη! Σε σημείο που να τα θεωρούν και λογικά όλα αυτά εκεί στον νότο! Να είναι νορμάλ κάποιος που ζει, δραστηριοποιείται και πολιτεύεται στο Αγρίνιο να αστυνομεύεται και να δικάζεται στο Μεσολόγγι!

Ίσως είχαν δίκιο κάποιοι που έλεγαν εδώ και χρόνια ότι η μόνη λύση ήταν ένα ωραίο διαζύγιο και δυο διαφορετικοί νομοί. Να γλιτώσει ο ένας από τον άλλο, να προοδεύσει και το Μεσολόγγι στο κάτω-κάτω που νιώθει ότι ζει στην σκιά του Αγρινίου…

η συντακτική αυτοδιοίκητη μονάδα

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 372 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα