Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  9:47 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 20:37

Διακίνηση φυτών την περίοδο των Χριστουγέννων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για τα φυτά Αbies Mill., Larix Mill., Picea A. Dietr., Pinus L., Pseudotsuga Carr.

Η διακίνηση φυτών Αbies Mill., Larix Mill., Picea A. Dietr., PinusL., Pseudotsuga Carr για διακοσμητικούς σκοπούς την περίοδο των Χριστουγέννων όσον αφορά την απαίτηση έκδοσης φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου διακρίνεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Φυτά (κλαδιά, κομμένα δέντρα, ριζωμένα) ύψους άνω των 3 μέτρων, απαιτείται η έκδοση φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου με την ένδειξη «ΠΖ» σε κάθε περίπτωση διακίνησής τους (από παραγωγό σε έμπορο, από παραγωγό στον τελικό καταναλωτή).
  • Ριζωμένα φυτά ύψους κάτω των 3 μέτρων, απαιτείται η έκδοση φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου χωρίς την ένδειξη «ΠΖ» όταν η πώλησή τους γίνεται από τον παραγωγό προς τον έμπορο.
  • Ριζωμένα φυτά του γένους PiceaA. Dietr. ανεξαρτήτως ύψους, απαιτείται η έκδοση φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου με την ένδειξη «ΠΖ» σε κάθε περίπτωση διακίνησής τους (από παραγωγό σε έμπορο, από παραγωγό στον τελικό καταναλωτή).
  • Φυτά (κλαδιά, κομμένα δέντρα) ύψους κάτω των 3 μέτρων, δεν απαιτείται η έκδοση φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου σε κάθε περίπτωση.

Επισημαίνεται ότι, κάθε μορφής επαγγελματίας που σύμφωνα με τα ανωτέρω έχει την υποχρέωση έκδοσης φυτοϋγειονομικών διαβατηρίων ή εμπλέκεται στην αλυσίδα διακίνησης των ανωτέρω φυτών οφείλει να είναι εγγεγραμμένος στο επίσημο μητρώο επαγγελματιών/υπευθύνων επιχειρήσεων που τηρείται από τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. 

Διαβάστηκε 700 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία